Baykal'ın kaseti çıkınca Kılıçdaroğlu Halk TV'yi istemiş

Baykal'ın kaseti çıkınca Kılıçdaroğlu Halk TV'yi istemiş

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın s*ks kaseti çıkınca Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi ilk iş olarak Halk TV'yi istemiş.

Oda Tv yazarı Ahmet Yıldız, 'Halk TV mektubunun yazarı çıktı' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte Yıldız'ın kaleme aldığı o yazı;

 

Halktv'den Uğur Dündar'ın Lale Ozan Arslan, Semra Topçu, Rahmi Aygün gibi çalışanların işlerine son verildiğini duyunca yıllar önce yaşadığımız "Aynı kader"i anımsadım.

Ankara'da on beş yıldır aralıksız çıkardığım Edebiyat ve Eleştiri dergisini 99. sayıda kapatmıştım. 18 Ağustos 2009 tarihinde kaybettiğimiz değerli yazar dostum Nezihe Meriç'in ölümünün hiçbir tv kanalında haberlerde bile yer almadığını görünce çok üzülmüştüm. Edebiyatımızın ekranlarda bir yüzünün olmasını düşünerek Halk Tv'yi gözüme kestirmiştim. Bunun için Gökhan Günaydın'ın kapısını çaldım. O da hemen zamanın Halk Tv yöneticileri İsmet Bayhan ve Sabri Duransoy'a haber etmiş beni yollamıştı.

Adını benim koyduğum, biçimini benim hazırlattığım Gerçek Edebiyat programım 5 Eylül 2009 tarihinden 2010 sonuna kadar tam 70 hafta aralıksız yayınlandı. Mahmut Makal, Alaattin Bilgi'den Tevfik Çavdar'a çok önemli yazar ve şairlerimizi konuk ettim. 

Fakat bir gün geldi Deniz Baykal'ın kaseti çıktı ve Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi ilk iş olarak TV sahipliğini istedi. O zamanki duygularım sanki 12 Eylül darbesinin ruhumda yarattığı korku ve travmanın aynısıydı.

(Şimde 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra anlaşılan ikinci darbeye hazırlanılıyor ki sevgili Semra Topçu'nun anlatımına göre aynı soğuk senaryoyla işten çıkarmalar başlamış.)

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.