Beyrut’ta korkunç patlama: Onlarca ölü ve yaralı var!

Beyrut’ta korkunç patlama: Onlarca ölü ve yaralı var!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un liman bölgesinde bulunan bir havai fişek deposunda şiddetli patlama meydana geldi. Patlama sonrası gökyüzünü duman kaplarken, liman çevresindeki binalarda büyük hasar oluştu. Bölgede panik havası hakim.

Alınan son bilgilere göre;

Eski BB Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, en az 10 kişi hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı, Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar oluşurken, eski başbakanın sağlık durumunun iyi olduğu ve olayı takip ettiği, patlama nedeniyle hükümet binası ve Muhammed el-Emin Camisi'nde büyük hasar oluştuğu bilgisi alındı.

 

Beyrut Valisi yaptığı açıklamada patlamayı “Hasar çok büyük, adeta Hiroşima gibi” diyerek anlattı.

 

Lübnan Kamu Güvenliği Müdürü’nün patlamanın havai kaynaklı değil çok zaman önce el konulan yüksek patlayıcılar neden oldu” dediği iddia edildi. Patlamanın KKTC'de de hissedildiği ifade edildi.

 

“TÜRKİYE YARDIMA HAZIR”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beyrut'ta meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kalın, “Beyrut'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, Lübnan halkına başsağlığı diliyoruz. Enkaz altında kalanların olduğu haber veriliyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz. Türkiye her tür yardım için hazırdır” ifadelerine yer verdi.

 

EN AZ 10 ÖLÜ!

Beyrut liman bölgesinde gerçekleşen patlamanın ardından bilanço netleşmeye başladı. Lübnan güvenlik ve sağlık kaynaklarına göre şu ana kadar 10 kişinin cansız bedenleri hastanelere ulaştı.

Patlamanın etkisiyle bölgedeki binaların camları kırıldığı, bazılarının balkonlarının çöktüğü ifade edildi. Ayrıca çok sayıda kişinin de patlamanın şiddetiyle etrafa saçılan parçalar ve enkaz nedeniyle yaralandığı aktarıldı.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.