Bir devrimin hikayesi “SLOW FOOD” gösterimde

Bir devrimin hikayesi “SLOW FOOD” gösterimde

Hızlı yaşam tarzının bir götürüsü olarak sofraya oturup yemek yemek yerine fast- food tarzı yiyeceklerin tüketiminin arttığı çağımızda, hızlı yeme alışkanlığını ortadan kaldırmayı amaçlayan “SLOW FOOD STORY” belgeseli seyircisiyle buluşuyor.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilen 20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde Gastronomi Filmleri’nin özel sunumlarla gerçekleştirilen gösterimleri sürüyor.

 

Festivali kapsamındaki film Fikir Sahibi Damaklar Topluluğu’ndan Slow Food Türkiye Temsilcisi Ayşenur Arslanoğlu’ nün katlılımıyla Derya Can’ın moderatörlüğünde seyirci karşısındaydı.

 

TÜRKİYE’YE 12 YIL ÖNCE GİRDİ

Ayşenur Arslanoğlu, bu hareketin Türkiye’ye ilk kez 12 yıl önce girdiğini ve 10 yıldır e aktif birlikler ile çalıştıklarını anlattı.

 

Arslanoğlu sözlerine şöyle devam etti; “İstanbul’da olan benim de üyesi olduğum “Fikir Sahibi Damaklar” 10 senedir var ve son 7 senedir de çok aktif. İstanbul dışında özellikle İzmir’de ve şu anda Türkiye’nin dört bir yanında birliklerimiz var. İki Slow Food projesi Türkiye’ de hayata geçmiş durumda: “Yeryüzü Pazarları” (Şile Yeryüzü Pazarı ve Foça Yeryüzü Pazarı). Biyo-çeşitlilik Vakfı’nın ürettiği projelerden en önemlilerden bir tanesi de devam ediyor. Bodrum’da her yıl düzenlediğimiz “Slow Cheese” etkinliğimiz var. Bizim sürdürdüğümüz Lüfer, marul gibi kampanyalarımız var. Ege Bölgesi şu anda ciddi bir oluşumda.”

 

Hareket gelişiyorken herkesin kendinden başlayarak oluşturabileceği felsefesinin olması gerektiğini ifade eden Arslanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı; “Kendi günlük pratiğinizden, kendi yaşam anlayışınızdan başlayıp bunu biraz daha fazla insanlarla buluşturmanın yolunu ararsanız ve heyecanını duyarsanız çok kıymetli bir hareket olduğunu gün geçmeden anlayacaksınız.”

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.