Bir gazetenin yaptığı ankete “sahte anket” iddiası”

Bir gazetenin yaptığı ankete “sahte anket” iddiası”

Son günlerde açıklanan anketlerin güvenirliği tartışma yarattı. Bir gazetenin yayınladığı anketin ise, masa başında hazırlandığı ve “sahte” olduğu iddiası başka bir gazetenin haber konusu oldu.

Dün Yeniçağ Gazetesinde yayınlanan ve AK Parti tarafından yapıldığı iddia edilen anket tartışma yarattı.

Yeniçağ gazetesinin "AKP’yi karıştıran anketten ne çıktı?" başlığı ile verdiği anket bilgilerinin sahte olduğu ve masa başında hazırlandığı iddia edildi.

 

anket-ic.JPG

 

İddia sahibi ise, Yeni Akit gazetesi.

Yeni Akit bugün manşete taşıdı haberde şu iddialarda bulundu:

 

“İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ, AK Parti'nin yaptırdığını iddia ettiği sallamasyon anketi, "AKP’yi karıştıran anketten ne çıktı?" başlığıyla verdi. Masa başında yapıldığı hemen anlaşılan kaynaksız haberdeki ankette, AK Parti'nin oy oranını yüzde 30,4 olarak duyurdular.

Meral Akşener'in Genel Başkanlığını yürüttüğü İYİ Parti'ye yakınlığı ile bilinen Yeniçağ gazetesi, sallamasyon bir anket yayınladı.

AK Parti Genel Merkezi'nin yaptırdığını iddia ettikleri masa başı anketinde AK Parti'nin oy oranını 30,4 olarak duyurdular.

AK Partili üst düzey isimler denilerek herhangi bir kaynak belirtilmeyen haberde; anketin bir kamuoyu araştırması şirketine yaptırıldığı öne sürüldü.

Masa başında sallamasyon anket

"Parti içinde depreme neden oldu" denilerek algı operasyonu çekilmeye çalışılan sözde habere konu olan anketin ardından yine ismi belirtilmeyen üst düzey isimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdikleri iddia edildi.

Ne üst düzey denilerek 'isim' verilen ne de bir kamuoyu araştırma şirketi denilerek 'anket ismi' paylaşılan ankete, sallamasyon bir oy oranı da eklemeyi unutmadılar. “

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum