Bir kutucuk ile 655 ton daha az plastik

Bir kutucuk ile 655 ton daha az plastik

Yemeksepeti, ‘Yeşili koruyalım’ kutucuğu ile plastik tüketimini azaltma konusunda kullanıcılarının desteğini istedi. Kullanıcılar da bu kutucuğu son yıllarda daha fazla tıklayarak 3 yılda toplam 655 ton daha az plastik tüketerek çevreye katkıda bulundular

Online yemek sipariş firması Yemeksepeti, siparişlerin yanında bulunan ‘Yeşili Koruyalım’ kutucuğu ile tek kullanımlık plastik tüketimini azaltma konusunda kullanıcılarını teşvik ediyor. Böylelikle, tüm dünyada ve ülkemizde giderek yükselen plastik tüketiminin azaltılması yönünde farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

 

Kullanıcılar, siparişlerini verirken isteğe bağlı olarak, sipariş sayfasında yer alan kutucuğu işaretleyerek, restorana “Servis (plastik tabak, çatal, bıçak ve kağıt peçete) gönderme” mesajı iletebiliyor. Böylelikle tek kullanımlık plastik kullanımının azalmasına destek olabiliyorlar.

 

Kullanıcılar, bu kutucuğu son yıllarda daha fazla tıklayarak; plastik kullanımının bireysel tercihlerle azaltmanın mümkün olduğunu gösteriyor ve bu konudaki farkındalıklarının giderek arttığını ispatlıyorlar.

 

KULLANICILARIN İLGİSİ BÜYÜK

 

Son 3 yılın verileri kullanıcılar arasındaki eğilimi gözler önüne seriyor. Kullanıcılar; 2017 yılında 5,6 milyon siparişte bu kutucuğu tıklarken, 2018 yılında ise bu rakam 2 katına çıktı ve yıl boyunca 13,6 milyon siparişte plastik tabak, çatal, bıçak ve kağıt peçete gönderimi tercih edilmedi.

 

2019 yılının henüz 9 ayı geride kalmışken ise kullanıcılar, bu konuda duyarlılıklarının artmaya devam ettiğini gösterdiler. Bu sayede kullanıcılar bu tercihleriyle 9 ayda 275 ton daha az plastik tüketilmesini sağladı.

 

Son 3 yılın toplamına bakıldığında ise kullanıcılar plastik kullanımını toplam 655 ton azalttılar. Ülkemizde her bireyin yıllık 90 kilogram olan plastik tüketimi baz alındığında, kullanıcıların duyarlılıkları sayesinde her yıl ortalama 4.100 kişinin yıllık tüketimine karşılık gelen plastik kullanılmamış oldu.

 

Toplam siparişler içerisindeki “Yeşili Koruyalım” seçeneğini tercih edenlerin oranına göre bu konudaki farkındalığı en yüksek olan şehir ise %20 oran ile Kahramanmaraş oldu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.