Biri daha gitti! 3 oldu...Peki nereye gidiyoruz?

Biri daha gitti! 3 oldu...Peki nereye gidiyoruz?

Hotiç ve Yeşil Kundura'nın konkordato talebini henüz hazmedememişken, bir dev ayakkabı firması daha konkordato talebinde bulunduklarını duyurdu...

Biz her ne kadar 'kriz mriz' yok desekte 400 çalışanlı ve  Türkiye genelinde 50 mağazası bulunan Beta Ayakkabı konkordato başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Tıpkı geçtiğimiz aylarda aynı duyuruyu yapan Hotiç ve Yeşil Kundura gibi...

Beta'nın Şirket Yönetim Kurulu Başkanı, 'Yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunuyoruz' diyerek konkordato ilanını duyurdu.

Beta Ayakkabı ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık, yaptığı açıklamada, artan döviz kurlarına dikkat çekerek 'Şirketimiz ödemelerinde kademeli olarak sıkıntı yaşamaya başladı. İçinde bulunduğumuz süreç ticari faaliyetlerimizi etkiler hale geldi' sözleriyle konkordato başvurusunu duyurdu.

Yakın zamanda Hotiç ve Yeşil Kundura da aynı gerekçelerle konkordato başvurusunda bulunmuştu.

Konkordato nedir? Konkordato (iflas anlaşması) ilan edince ne olur?

Beta Ayakkabı'nın Türkiye'de toplam 400 çalışanı ve 50 mağazası bulunuyor. Şirket aynı zamanda Wall Street, Caterpillar, Geox, Arctica, Sebago ve Harley Davidson gibi dünyaca ünlü markaların da distribütörü.

'SÜREÇ, TİCARİ FAALİYETLERİMİZİ ETKİLER HALE GELDİ'

Beta Ayakkabı ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İkiışık'ın konu ile ilgili yaptığı açıklamada 'TL'deki değer kaybı, nakit akışı sıkışıklığı, AVM'lerde kiralamaların döviz üzerinden yapılması gibi nedenlerle şirketimiz ödemelerinde kademeli olarak sıkıntı yaşamaya başladı. Bir talihsizlik sonucu yaklaşık 6 ay önce fabrikamızda gerçekleşen yangına karşın, 1 ay içinde yeni makinalar satın alarak ve gerekli düzenlemeleri yaparak müşterilerimize hiç hissettirmeden yolumuza yeniden devam ettik. Fakat artık içinde bulunduğumuz süreç, ticari faaliyetlerimizi de etkiler hale geldi. Piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız' dedi.

siyasetcafe.com

asgariucret.jpg

erdogan-032.jpg

nazli-ilicak.jpg

rezazarrab.jpg

kalin.jpg

fiskobirlik.jpg

siyi.jpg

suriye-imam.jpg

turkl-001.jpg

erdogana.jpg

mustafatuna.jpg

erdogan-031.jpg

okulmuduru.jpg

muzikogretmeni.jpg

istanbul-aksener-bombasi.jpg

asura-001.jpg

nagehan-alcinin-enis-berberoglu-korkusu-siyasetcafe.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.