Bodrumlulardan Mehmet Cengiz'e tepki! 'Millete rağmen yağma planınızı hayata geçiremezsiniz'

Bodrumlulardan Mehmet Cengiz'e tepki! 'Millete rağmen yağma planınızı hayata geçiremezsiniz'

Bodrumlular, Mehmet Cengiz’in Bodrum Cennet Koyu’ndaki turistik tesis, rezidans ve marina projesine tepki gösterdi.

Cengiz Holding’in Bodrum Akvaryum Koyu’nda yapmayı planladığı proje Bodrumlular tarafından tepkiyle karşılandı. Mehmet Cengiz Bodrum’da ‘istenmeyen adam’ ilan edildi.

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi, Bodrum PTT Müdürlüğü’ne giderek Mehmet Cengiz’e projeden vazgeçmesi için “Cennet Koyu’na dokunma aklından bile geçirme” başlıklı mektup gönderip, PTT önünde basın açıklaması yaptı.

 

Mehmet Cengiz’e gönderilen açık mektupta şu ifadeler yer aldı:

 

“Sayın Mehmet Cengiz. Biz aşağıda imzası bulunanlar, bu kadim toprakların asli sahipleri, tarihsel mirasçıları, geleceğe onurla devredecek emanetçileri olarak bir karar aldık. Cennet Koyu’muzu, cehenneme dönüştürme planının öznesi olmanızdan dolayı sizi, ‘Bodrum’da istenmeyen adam’ ilan ediyoruz. Millete rağmen yağma planınızı hayata geçiremezsiniz. Sizin milletten ne anladığınızı çok iyi biliyoruz. Daha doğrusu millet dendiğinde aklınızdan ne geçtiği çok aşikar. Çünkü bunu milletin gözünün içine baka baka bizzat dillendirdiniz. Ama Bodrum milleti, o aklınızdaki millet kalıplarının çok ötesinde ve dışında yer alıyor. Niyetinizi biliyoruz. Bırakın denemeyi, aklınızdan dahi geçirmeyiniz. Çünkü izin vermiyoruz.

Millet istemiyorsa, yapamazsınız. Bodrumlular konuk severdir. Ama yanlış anlaşılmasın. Bu durum yağmacı sever anlamına gelmez. Bodrumlu; hemşerisi ve tarihin babası Heredot’tan gelenek süzer. Karyalı Prenses’in denizler üzerindeki apoletlerini kuşanır. Cevat Şakir’in; “Aganta, Burina, Burinata’sı” ile motorları maviliklere sürer. Karanlıkta Neyzen’in neyi ile aydınlık bir ses verir. Çökertmeli Halil Efe’nin isyan ruhuyla zeybek olur. Direniş abidemiz Saynur Gelendost’un Gökova Termik Santrali’nde çadırda başlattığı kutsal vatan nöbetini, Cennet Koyu’na taşır. Son olarak; ‘Bodrum milleti; o aklınızdaki ve dilinizdeki millet değil’ hatırlatması ile bu hukuka, akla ve vicdana aykırı kirli plandan çekilmenizi öneriyoruz. Sayın Mehmet Cengiz; Bodrum, (imar, özelleştirme, SİT karakterini değiştirme) Ali Cengiz oyunları noktasında oldukça antrenmanlıdır. Bu oyundan çekilmeniz durumunda, biz Bodrumlular da size dair aldığımız kararımızı gözden geçireceğimizi bildiririz.”

 

dv-003.jpg


 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.