Bomba haber! Ebru Gündeş tanık korumasında

Bomba haber! Ebru Gündeş tanık korumasında

Amerika Birleşik Devleti’nin New York eyaletinde devam eden dava ile ilgili Habertürk yazarı Serdar Turgut flaş bir iddiada bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

Habertürk yazarı Serdar Turgut, olası tanık koruma programına ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in de dahil edilebileceğini yazdı.

27 Ekim 2017 tarihinden itibaren tanık koltuğuna oturan Reza Zarrab'ın ABD'deki itirafları sürerken, "tanık koruma programı" ve "yeni kimlik" tartışmaları da devam ediyor.

Zarrab’ın faturası Türkiye’ye kesilecek! Tam 5 milyar dolar

ABD'deki davayı takip eden isimlerden Serdar Turgut, konuya ilişkin bir yazı kaleme alırken, "Ebru Gündeş de saklanacak mı?" diye sordu.

Turgut yazısında şu ifadelere yer verdi:

Ney York'ta tanıklığı sürmekte olan Reza Zarrab'ın hapishaneden kurtulmak için devletle yaptığı yazılı anlaşmanın detayları çıkmaya başladı. Suçunu itiraf etmesi ve suçun ortaya çıkarılması için yardımcı olması karşılığında tanık koruma programına alınmasının detaylarının anlatıldığı resmi evrakta (plea aggrement), "işbirliği yapan kişinin çıktığı anda hayati tehlike tehdidi altında olabileceği anlaşıldığında tanık koruma programına alınabileceği" yazıyor. Eğer gerekirse suratını da estetik cerrahiyle değiştirebileceği ve isterse sevdiklerini, yakınlarını da bu program dahilinde yanına alabileceği söyleniyor.

Özel: Dört Bakan ve Zarrab yargılansın

- Karısıyla en son 45 bin dolar rüşvet karşılığında gardiyandan aldığı içkinin yanında telefonla görüntülü konuşma yapan Zarrab'ın, eğer isterse Ebru Gündeş'i yeni bir kimlikle (ve belki de yeni bir yüzle) saklanacağı şehir ve kasabaya yanına isteme hakkı olduğu anlaşılıyor.

- Meşhur olmak için bunca yıldır uğraşan Ebru Gündeş'in hayatının geri kalan bölümünü gizlilik koşullarında yaşamayı kabul etmesi oldukça zor olmalı. Bundan böyle hep saklanmak durumunda olacak Zarrab'ın çocuğunu daha sonra nasıl göreceği de potansiyel bir sorun olarak görülüyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.