Özel: Dört Bakan ve Zarrab yargılansın

Özel: Dört Bakan ve Zarrab yargılansın

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, ABD’nin skandal Kudüs kararı ve Reza Zarrab davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntılar;

ABD’nin aldığı Kudüs kararının bölgedeki barışı tehdit edeceğini söyleyen Özgür Özel, Filistin halkının yanında olduklarını açıkladı.

ABD’de devam eden davada tanık koltuğunda oturan İranlı iş adamı Reza Zarrab ile ilgili de konuşan Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatı ile 4 bakan ve Reza Zarrab'ı yargılaması gerektiğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin il başkanlığında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasıyla ilgili CHP’nin görüşlerini açıklayan Özel, bu adımın bölge barışını zedeleyeceğini söyledi. Özel, “Filistin ve İsrail arasında yaşanan gerilimler her zaman bölge barışı açısından önemli olmuştur. Kudüs Museviler, Hristiyanlar ve Müslümanlar açısından son derece önemli bir inanç kentidir. Bu kutsal şehirde özgürce ve barış içinde, tehdit altında olmadan ibadet yapmak son derece önemlidir. Yıllardır dengede olan durumun bozulduğu bir süreçle karış karşıyayız. Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasıyla ilgili kararı sembolik bir karar değildir. Son derece diplomatik sonuçlar doğuracak, bölge barışını tehdit edecek, bölgede yeniden kan akmasına sebep olacak bir yaklaşımdır. CHP olarak Filistin halkının yanındayız” dedi.

4 BAKAN YENİDEN YARGILANSIN

Son günlerde AK Parti’lilerden olumlu çıkışlar da duyduklarını söyleyen Özgür Özel, şöyle devam etti:

“Bunlar cılız sesler ama önemli sesler. Zarrab davası başladığından beri söylüyoruz. Bu Zarrab Türkiye’yi Amerika’da dünyaya rezil ediyorsa, sebebi Zarrab’ı önce Türkiye’de kullanan, sonra koruyan, yargılanmasına izin vermeyen ve elinden kaçıranlardır. Zarrab’ı Türkiye’de yargılasaydınız şimdi içeride, hasipteydi. Amerika’nın elinde değildi, itibarımızda orada beş paralık olmuyordu. Şimdi herkesin doğruları yapması lazım. Dört bakanın o dönemde herkes ne yaptığını biliyordu. Ama sarayın iradesi ağır basmıştı. Çünkü bir huyu var. Hırsız kendindense hırsıza hırsız bile demiyor. Bu kadar büyük bir medya gücüyle asrın en büyük yolsuzluğunun üstü örtülüyor. Bugün gelinen noktada bazı AK Partililerden duyuyoruz, ‘Yeniden yargılama olabilir’ diyorlar. MHP’den duyuyoruz; yeniden yargılanabilir yaklaşımı ve rüşvet alan rüşvet veren ayrımı var. Yeni bir soruşturma komisyonu Meclis’te kurulmalı. Bu dört bakanın hakkında yeniden bir soruşturma komisyonu kurulmalıdır. Her ne kadar Amerika’da olsa da Reza Zarrab da dahil olmak üzere yeniden yargılama yapılmalıdır. Soruşturma komisyonunun raporu Meclis’te görüşülüp Anayasa Mahkemesi Yüce Divan sıfatı almalıdır. Yüce Divan sıfatı ile bu dört bakan yeniden yargılanmalıdır. Dosya yeniden açılmalı ve Türkiye bu ayıptan kurtulmalıdır.”

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.