Bomba iddia: Erdoğan, neden 'Halk Bankası’nı dolandıracaklar' dedi?

Bomba iddia: Erdoğan, neden 'Halk Bankası’nı dolandıracaklar' dedi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’i hedef alarak, Şehir Üniversitesi yönetimi için 'Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyorlar' demişti. O sözleri neden söylediği ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek için neden 'Bunlar Halk Bankası'nı dolandırmaya çalışıyorlar' dediğine dair yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

Erdoğan, AK Parti’liler arasında da tartışma konusu olan İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili iddialarda bulunmuştu.

Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’i hedef alarak, Şehir Üniversitesi yönetimi için 'Halkbank’ı dolandırmaya çalışıyorlar' demişti. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi konuya ilişkin yeni bir bilgiye ulaştığını yazdı. 

'Şehir Üniversitesi’yle ilgili yapılan yorumlar izzetinefsine dokundu, hazmedemedi' yorumları yapıldı. Ama tam ikna olmadım' diyen Selvi, Erdoğan'ın bir toplantıda yaptığı değerlendirmelere ulaştığını yazdı.

 

Selvi, yazısının ilgili bölümünde şunları kaleme aldı:

 

'Erdoğan, Şehir Üniversitesi’yle ilgili tartışmalara bir girdi pir girdi. Erdoğan; Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’i hedef alarak, 'Bunlar Halk Bankası’nı da dolandırmaya çalışıyorlar' demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın neden böyle bir çıkış yapma ihtiyacı hissettiğini soruşturdum.

'Şehir Üniversitesi’yle ilgili yapılan yorumlar izzetinefsine dokundu, hazmedemedi' yorumları yapıldı. Ama tam ikna olmadım. Derinleşince, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir toplantıda değerlendirmesine ulaştım. Güncel olduğu için paylaşmak istedim.

1- Erdoğan, Şehir Üniversitesi’nin kuruluşunu desteklediğini, başbakan olarak üniversiteye arazi tahsisini gerçekleştirdiğini söylemiş. Ancak Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde, arazinin Şehir Üniversitesi’ne bedelsiz olarak devredilmesi konusunda kendisine bilgi verilmediğini söylemiş. 'Arazi tahsisinden Davutoğlu başbakanlıktan ayrıldıktan sonra haberim oldu' demiş.

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ülker grubunun sahibi Murat Ülker’in birkaç yıl önce kendisine geldiğini, Şehir Üniversitesi’nin mali taahhütlerini eksiksiz yerine getirdiklerini, ancak para yönetimi ve borçlanma konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu anlattığını belirtiyor. Murat Ülker’in yeni bir rektör atanması konusunda kendisinden destek istediğini anlatıyor. 'Ben uygun bir rektör atanması için YÖK’e çalışma yapması talimatı vermeye hazırlanırken, bir gün sonra Davutoğlu’nun Şehir Üniversitesi mütevelli heyetini toplayarak rektörü değiştirdiğini öğrendim. Bu durum beni rahatsız etti' diyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.