Bora Jet'in eski sahibinin Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığını iddia ettiği iki gazetecinin kimliği şaşırttı.

Bora Jet'in eski sahibinin Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığını iddia ettiği iki gazetecinin kimliği şaşırttı.

BoraJet Havayolları’nın eski sahibi olan ve bu havayolu şirketini Sezgin Baran Korkmaz’a ait SBK Holding’e sattıktan sonra Korkmaz'la mahkemelik olan işadamı Yalın Ayaslı dilekçesinde iki gazeteciyi suçladı.

 

BoraJet Havayolları’nın eski sahibi olan ve bu havayolu şirketini Sezgin Baran Korkmaz’a ait SBK Holding’e sattıktan sonra Korkmaz ile büyük bir hukuk mücadelesi başlatan ABD’de yaşayan iş adamı Yalın Ayaslı’nın adı Sezgin Baran Korkmaz iddianamesinde de geçiyordu.

Yalçın Ayaslı,Sezgin Baran Korkmaz hakkında şikayetçi olarak bazı gazetecilerin de Korkmaz’dan para aldıklarını iddia etti.

Yalçın Ayaslı,Sezgin Baran Korkmaz hakkında şikayetçi olarak bazı gazetecilerin de Korkmaz’dan para aldıklarını iddia etti.

Sahibi olduğu BoraJet’e Sezgin Baran Korkmaz tarafından yasadışı yollar ile “Çöküldüğü” iddiası ile Korkmaz ile davalık olan Ayaslı, kendisini FETÖ’cülükle suçlayan bazı gazetecilerle ilgili de suç duyurusunda bulundu. Bu gazetecilerin Sezgin Baran Korkmaz’dan para aldığını ve bu suçlama yoluyla hava yolu şirketine el konulduğunu öne sürdü.

Dünya gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı, TELE1’e yaptığı açıklamada Ayaslı’nın bazı gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu doğruladı.

Gürcanlı, katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin şunları söyledi:

“Borajet’in eski sahibi Yalçın Ayaslı 127 sayfalık şikayet dilekçesi verdi. Bülent Başköy, Ergün Diler, Ersin Ramoğlu, Mahmut Övür ve Soner Yalçın’ın da ismi bu dilekçede yer alıyor. Bu isimlerin Sezgin Baran Korkmaz’a alet olduğu iddia ediliyor. Şikayet dilekçesinde (Borajet’in) satıştan önce başlayan bir süreç olduğunu söylüyor. Aleyhinde haberler yapıldığını ileri sürüyor. Ayaslı şikayet dilekçesinde karalama kampanyası yapıldığını ve bunun da 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrası yapıldığını söyledi.”

TELE 1’de yayınlanan haberde “Zeynep Gürcanlı’nın ifade ettiği konular ve söz konusu gazeteciler Borajet’in eski sahibi Yalçın Ayasalı’nın şikayet dilekçesinde geçtiğini TELE 1’in olarak ulaştığımız belgeler de doğruluyor…” ifadelerine yer verildi ve haklarında suçlamalarda bulunulan gazeteciler hakkındaki şikayetlerin iddia aşamasında olduğuna vurgu yapıldı.

SONER YALÇIN BUGÜNKÜ YAZISINDA YANIT VERDİ

Soner Yalçın bugünkü köşe yazısında Borajet’in Sezgin Baran Korkmaz’a satış sürecini yazdı. Yalçın yazısında, “Sahi… Sezgin Baran Korkmaz mı BoraJet'e çöktü? Yoksa, BoraJet mi Sezgin Baran Korkmaz'a çöktü? İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, satıştan sonra başlattığı soruşturma neticesinde Yalçın Ayaslı hakkında yakalama kararı çıkardı ve mallarına tedbir koydu. Bakınız: Sezgin Baran Korkmaz'ın kirli adam olması Ayaslı ve ortaklarını temiz yapmaz! BoraJet zaten batıktı; 120 milyon doları borcu vardı, (BoraJet mali işler müdürü Tolga Üzümcü'nün savcılık ifadesine göre) bilançoda oynama yaparak 253 milyon dolara sattılar” ifadelerini kullandı.

İşte Yalçın’ın Ayaslı'yı yine FETÖcülükle suçladığı yazısının ilgili bölümü:

Sahi… Sezgin Baran Korkmaz mı BoraJet'e çöktü?

Yoksa, BoraJet mi Sezgin Baran Korkmaz'a çöktü?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, satıştan sonra başlattığı soruşturma neticesinde Yalçın Ayaslı hakkında yakalama kararı çıkardı ve mallarına tedbir koydu.

Bakınız: Sezgin Baran Korkmaz'ın kirli adam olması Ayaslı ve ortaklarını temiz yapmaz! BoraJet zaten batıktı; 120 milyon doları borcu vardı, (BoraJet mali işler müdürü Tolga Üzümcü'nün savcılık ifadesine göre) bilançoda oynama yaparak 253 milyon dolara sattılar.

Ayaslı, BoraJet satışıyla ilgili bilirkişi Prof. Dr. Arslan Kaya'nın raporundan bahsetmiyor; kimin kime çöktüğü belli aslında! Hem SBK'yı kazıklayıp hem de “beni FETÖcü diye yazıp korkuttular” diyor şikayet dilekçesinde… Keza: Bu satışın FETÖ darbesinden hemen sonra alelaceleye getirilmesi, Ayaslı'nın ortakları Bayındır ve Koca'nın yurt dışına kaçması gibi kendinin de firari FETÖ sanığı olduğunu gizliyor.

SBK'nın “çöktü” dedikleri BoraJet, satıştan bir yıl sonra 24 Nisan 2017'de uçuşları durdurdu; uçakların yarısı uçamayacak durumdaydı çünkü! 7 Kasım 2019'da ise Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü'nün ilanı kapsamında resmen iflas etti.

Adı geçen diğer gazeteci Mahmut Övür'ün ne cevap vereceği ise merak konusu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.