Boydakları Gül korudu

Boydakları Gül korudu

FETÖ'nün önemli kasalarından biri olan Boydak Holding'e kesilmek istenen vergi cezasını Abdullah Gül'ün önlediği öne sürüldü

Aydınlık'tan Masum Gök'ün haberine göre, Kayseri merkezli hazırlanan ve içinde Boydak Holding'in yöneticilerinde yer aldığı Fetö iddianamesinde Abdullah Gül'ün  Boydak'ı koruduğu gizli tanık ifadelerine yansıdı.

Deniz kod adıyla ifade veren gizli tanığın ifadesi şöyle:

“Selçuk Alaca'dan duyduğum kadarıyla Gezi olaylarından sonra Boydak Holding'e vergi müfettişlerinin görevlendirildiğini 184 milyon TL ceza yazıldığını, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'dokunmayın' talimatıyla Boydak Holding'e ait iki şirkete dokunulmadığını cezanın 26 milyon TL'ye düşürüldüğünü Hacı Boydak'ın kendisine 'Bu devlet bana ne kadar ceza verirse, iki katını cemaate vereceğim' dediğini ve 52 milyon TL'yi cemaate vermek suretiyle finansal destek sağladığını bize aktardı. Bu şahıslar halen eylemlerine devam etmektedirler.
 15 Temmuz'dan  sonra 'yokuz' demek suretiyle inkar etmektedirler. Bu yapı içerisinde olduklarını biliyorum.”

'BOYDAK AİLESİ DÜRÜSTTÜR'

3 Mart 2016 tarihinde Boydak Holding yöneticileri gözaltına alındığında da Abdullah Gül yine bu şirket yöneticilerine sahip çıkmıştı. FETÖ'cü şirket yöneticilerinin gözaltına alınmasını doğru bulmayan Abdullah Gül, "Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliliğiyle bilinen bir aile.
 Türkiye'nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler" demişti.

ALACA HİMMET İMAMI

Gizli tanık Deniz'in ifadesinde Abdullah Gül olayını kendisine aktardığını söylediği Selçuk Alaca ise 15 Temmuz'dan sonra örgütün Kayseri ayağında toplantı ve himmet imamlığı görevini yürütüyordu. Polisin 3 Mart 2017 tarihinde Kayseri'de bir bağevine yaptığı operasyonda Selçuk Alaca'nın da içinde olduğu Hanifi Yılmaz, Muaz Biçer, esnaf Mehmet Aydemir, Altan Aydemir, Hacı Ali Demirci, Mahmut Alaca, Mustafa Alaca, Fuat Güzey, İbrahim Şencanlar, İhsan Yorulmaz ve Ali Kara toplantı halindeyken yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişiler daha sonra mahkemece tutuklandı.

 Eski AKP Milletvekili:Abdullah Gül Gülen ile görüştü

 Fethullah Gülen'in Abdullah Gül'e yazdığı mektup ele geçirildi

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.