FETÖ'ye destek için Teksas'a giden AK Partili Başbakan Yardımcısı?

FETÖ'ye destek için Teksas'a giden AK Partili Başbakan Yardımcısı?

Nurettin Canikli, CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne, "FETÖ'nün operasyonu olan bu casusluk faaliyetine destek veriyorsunuz. Bu yürüyüşün anlamı bu" sözleriyle tepki gösterdi...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne, "FETÖ'nün operasyonu olan bu casusluk faaliyetine destek veriyorsunuz. Bu yürüyüşün anlamı bu" sözleriyle tepki gösterdi.

 

Canikli, "Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü, esasında FETÖ'ye destektir" dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Canikli şunları söyledi:

 

"Sayın Kılıçdaroğlunun adaleti bulmak adı altında yaptığı yürüyüş de esasında Fethullahçı Terör Örgütü'ne bir destektir. Çünkü ülkenin gizli kalması gereken bilgilerin yayınlanması olayında, o bilgilerin o kişilere kim tarafından verildiği çok önemli bir sorundur. Herkes kendi kafasına göre ben bu kararı beğenmedim, ben sokağa çıkıyorum dediği anda, bu ülkede yaşanmaz, kaos ortaya çıkar. Hem mahkemeyi baskı altına alarak kararı değiştirmeye çalışıyorsunuz, hem de aynı zamanda FETÖ'nün operasyonu olan bu casusluk faaliyetine destek veriyorsunuz. Bu yürüyüşün anlamı bu, böyle okumak gerekiyor."

 

TEKSAS SENATOSU'NDA GÜLEN'E DESTEK

 

Ancak, Adalet Yürüyüşü'ne katılanlara "FETÖ'ye destek veriyorsunuz" eleştirisi getiren Canikli'nin bu açıklaması, bir dönem Teksas Senatosu'nda Fethullah Gülen'e verdiği desteği akıllara getirdi.

 

Belgenin adı; 13-cv-00193...

 

2011 yılında Teksas Senatosu'nda, "eğitimci, yazar ve şair" olarak tanımlanan Gülen, dünya çapında bir toplumsal hareketin ilham kaynağı olarak, Teksas Senatosu kayıtlarına geçirildi.

 

Gülen bu ifadelerle kayıtlara geçirilirken ABD'deki salonda dönemin AKP Milletvekilleri de bulunuyordu.

 

Bu vekiller arasında Murat Mercan, Emin Nedim Öztürk, Abdullah çalışkan, Murat Yıldırım, Mehmet Şahin ve Fatma Şahin'in yanı sıra Nurettin Canikli de bulunuyordu. Bu isimler, "eğitimci, yazar ve şair"  diye Gülen'e yönelik kullanılan ifadelere salonda şahit olmuştu.

 

İşte o kayıtlar:

 

 

Kaynak: odatv

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.