Bu bir ilk! Dünyanın en prestijli listesi Defence News 100'de ilk kez 7 Türk firması birlikte yer aldı.

Bu bir ilk! Dünyanın en prestijli listesi Defence News 100'de ilk kez 7 Türk firması birlikte yer aldı.

Dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi olan Defense News Top 100 listesinde ilk kez 7 Türk firma birlikte yer aldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Defence News dergisinin Top 100 listesinde ilk kez 7 Türk firmasının birlikte yer aldığı haberini Twitter hesabı üzerinden açıkladı.

 

ismail-demir.JPG

 

Defence Top 100 listesine ASELSAN bu yıl 4 basamak yükselerek 48. sıradan girmeye başardı. ASELSAN tarafından konulan ilk 50’de yer alma hedefi böylece gerçekleştirilmiş oldu. Korona virüs (COVID-19) salgınının küresel çapta yarattığı tüm olumsuzluk ve belirsizliklere rağmen ASELSAN, Defence News Top 100 şirketleri içindeki halka açık şirketler sıralamasında piyasa değeri bu süreçte en az etkilenen ilk 4 şirketten biri olmuştu.

Listede önceki yılda da yer bulan TUSAŞ ise bu yıl listede 16 basamak yükselerek 53. sırada yer almayı başardı. TUSAŞ yükselişi ile birlikte ilk 50 şirket arasına girmeye bir adım daha yaklaşmış oldu.

 

top-10-defence1.jpg

 

Listede önceki yılda da yer alan diğer Türk savunma sanayii firmaları bu yıl ki listede; BMC 4 basamak gerileyerek 89, Roketsan 2 basamak gerileyerek 91, STM ise 7 basamak gerileyerek 92. sırada listede yer almayı başardı.

İlk Kez 7 Türk Firması Birlikte O Listede

Önceki yılda listede 5 Türk savunma sanayii firması yer alırken bu yıl 2 yeni Türk firması daha listede yer almayı başardı. FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. bu yıl listeye 98. sıradan giriş yapmayı başardı. Listeye bu yıl giriş yapan diğer Türk savunma sanayii firması olan HAVELSAN ise 99. sıradan listeye girmeyi başardı.

 

top-10-defence2.jpg

 

Böylece, dünyanın en prestijli savunma şirketlerinin yer aldığı ilk 100 listesinde yedi Türk firması kendine yer bulmuş oldu.

 

Siyasetcafe.com

İşte Türkiye'nin Yeni Nesil Yerli Silahları

İşte Türkiye'nin Yeni Nesil Yerli Silahları

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.