Bu fotoğraf yürek dağladı: Kardeşe son bakış!

Bu fotoğraf yürek dağladı: Kardeşe son bakış!

6 yaşındaki kız kardeşi nadir görülen bir kansere yakalanan çocuğun, kardeşine hüzünlü bakışları herkesi duygulandırdı.

6 yaşındaki çocuğun nadir görülen bir kansere yakalanan kız kardeşine son defa veda etmesini, babaları ölümsüzleştirmek istemiş.

 

Her gün binlerce insan kanser sebebiyle hayatını kaybediyor. Aşı ve ilaç çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor olsa da henüz bu illete bir çare bulunabilmiş değil. Geçtiğimiz günlerde Neslican Taş’ı da kanser sebebiyle toprağa vermiş tüm Türkiye olarak bunun yasını tutmuştuk. Kanserle ilgili yine yürek parçalayan bir başka hikaye ise Arkansas, ABD’den geldi. 6 yaşındaki ağabeyinin, beyin sapında tümör (DIPG) bulunan 4 yaşındaki kız kardeşi Adalynn’e vedası herkesi ağlattı.

c-1.JPG

Arkansas, ABD’de yaşayan Sooter ailesinin hayatı 2016 yılının kasım ayında tepetakla oldu.

4 yaşındaki kızları Adalynn’in beyin sapında tümör olduğunu öğrendiler. DIPG olarak bilinen beyin sapı tümörü beyin sapına yerleşmiş ve büyümeye devam ediyordu.

c3.JPG

Baba Matt’in açıklamasına göre hastalık Adalynn’i çok çabuk etkisi altına aldı.

Matt, “Addy’nin semptomları günler içerisinde çok hızlı bir şekilde ilerledi. Daha geçen gün neşeli ve oyun oynama isteğiyle uyanan küçük kızımızın bugün yemek yemekte dahi zorlanıyor olması bizi çok üzüyor. Zamanının çoğunu uyuyarak geçiren kızımıza evimizde bakıyoruz. Çok fazla zamanının kalmadığının farkındayız…”

 

Addy’nin fazla vakti kalmadığını bilen aile tüm akrabalarını ve sevdiklerini biricik kızları Addy’ye veda etmeleri için bir araya getirdi. Ona son bir kez dokunmak, son sözlerini söylemek için herkes oradaydı.

 

Büyük ağabey Jackson da kız kardeşinin hemen yanı başında

Babaları Matt, insanlardan büyük oğlu Jackson için de dua etmelerini istedi. Çünkü kardeşinin yanından bir an olsun ayrılmayan Jackson için de bu veda ve ardından hayata devam etmek çok zor olacaktı. Babası Jackson’dan kız kardeşi için dua etmesini ve ardından ona veda etmesini istedi. Ancak Jackson oyun partnerine, birlikte yaramazlıklar yaptığı kız kardeşine, şu hayattaki en yakın arkadaşına veda etmek istemiyordu. Elini tuttu, diğer eliyle saçlarını düzeltti ve kulağına “iyi geceler kardeşim” dedi.

 

c-5.JPG

 

Birkaç saat sonra Addy hayata gözlerini yumdu.

Ailenin Addy’ye veda etmesinden birkaç saat sonra, Facebook’taki “DIPG ile savaşan Addy Joy için umut” sayfasından Adyy’nin hayata veda ettiği duyuruldu. Yazılan notta: “Addy bu yaşamdan diğer yaşama geçti, inatçı ama aynı zamanda huzur içinde ve etrafında ailesi varken terk etti bu dünyayı. Tek tesellimiz hiç acı çekmemiş olması. Bu sadece şimdilik küçük bir veda, biricik kızımızı şimdiden çok özledik” yazıyordu.

Aile Addy’nin kanserli bölgelerini tıbbi araştırmalarda kullanılması için bağışladı.

 

c4.JPG

 

Gelecekte Addy ile aynı kaderi paylaşacak olan çocuklar için bir umut olması en büyük dilekleri. Matt, “Addy hayattayken insanlara yardım etmeyi ve onlara hediyeler vermeyi çok severdi. Biz de onun ardından bu bağışı yaparak onun ruhunun huzur bulmasını istedik.

 

Siyasetcafe.com

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.