Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bakan açıkladı

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Koca bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı hakkındaki soruya da cevap verdi.

Bakan Koca bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olmayacağını şu sözlerle açıkladı: Sokağa çıkma kısıtlaması daha çok en son 15 ilimizde gerçekleşmişti. İllerdeki geçişlerin kısıtlandığı bir durumdu. Önümüzdeki dönemde hafta sonu ile ilgili genel bir düşünce yok.

 

İL BAZINDA YASAK KARARI VERİLEBİLİR

İl bazında, vakaların yayılımında değişiklik olursa her zaman karar almak mümkün olabilir. Bilim Kurulu'nda böyle bir önerisi oldu. Gerektiğinde iller bazında gündeme her zaman gelebilir. 65 yaş üstü ve gençlerimizle ilgili, en çok fedakarlık gösteren onlar oldu.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİNDE DÜZENLEME YAPILACAK

Halen sokağa çıkmada kısıtlı olan büyüklerimizin haftada 1 gün, gençlerimizin de haftada 2 gün sokağa çıkma izni bulunuyor. Düzenleme ile ilgili önümüzdeki hafta gündeme gelmiş olur. Bir düzenleme yapılması gündeme gelmiş oldu. Önümüzdeki hafta netleşmiş olur. Büyüklerimizin ve gençlerimizin fedakarlığına son vermek, 53 milyon kişinin tedbirlere uymasıyla doğru orantılıdır.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.