Bu 'Mahrem' nedir? O çözülmeden FETÖ bitmez!

Bu 'Mahrem' nedir? O çözülmeden FETÖ bitmez!

Türkiye'nin sorduğu ve yanıtını bulamadığı sorulardan 'Bu FETÖ örgütü niçin bir türlü bitmiyor?' sorusuna Yeni Şafak yazarından ilginç bir değerlendirme yazısı yazıldı.

"Bizim FETÖCÜ" dediklerimize FETÖ'nün eleman bile demediğini ileri süren yazar "FETÖ’nün asalak takımıyla uğraşıyoruz. Mahrem yapıyı bazen tesadüfen yakalıyoruz" dedi

Yeni Şafak yazarı gazeteci  Hüseyin Likoğlu'nun değerlendirmelerinden bazı bölümler şöyle:

Fetullahçı Terör Örgütü mensubu üst düzey bir mahrem imama, “Eğitim danışmanının görevleri nelerdir” demişler?

“Askeri lise, harp okulları, MİT, adliye, polis okulları gibi mahrem olarak tabir edilen kurumlara eleman sızdırma, hedefini tutturma ve mahrem yerlere verilmek üzere örgüt elemanı yetiştirmekten sorumludur” demiş.

Nasıl ve kimler çalışır, diye sormuşlar.

“İldeki tüm kurumlarla çalışan öğretmenler ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerle çalışır” diye cevap vermiş.

“Mahrem öğrenciler nasıl seçilir?” şeklindeki soruya da:

“Örgüt kurumlarında okumuş veya okuyan çocuklar mahrem gruba dâhil edilmez. Anne, baba veya kardeşlerinden örgüt kurumlarında okumuş ya da çalışan çocuklar da bu guruba alınmaz. Bununla ilgili olarak aday mahrem öğrencilerin TC kimlik numaraları bir liste halinde bağlı bulunan bölgenin eğitim danışmanına gönderilir. Burada sicil kontrolü yapıldıktan sonra, uygun olanlara ‘1’, olmayanlara ‘0’ kodu verilerek listeler belirlenir” şeklinde cevap vermiş.

Evet, Fetullahçı Terör Örgütü yarım asra yakın bu yöntemle devletin kılcal damarlarına sızdı.

15 Temmuz’da darbeye kalkıştığı için örgütün bu yüzünün bir bölümü deşifre oldu. Hiç kimsenin tahmin etmediği kişiler Fetullahçı çıktı.

Sonra Fetullahçı alçaklarla ilgili sert mücadele kararları alındı. OHAL ilan edildi, devletin kurumlarına sızan Fetullahçı teröristleri bulmak için mücadeleler verildi. Ancak geldiğimiz nokta itibarıyla hâlâ FETÖ bitirildi, diyemiyoruz.

Niye mi? Çünkü biz FETÖ’nün asalak takımıyla uğraşıyoruz. Mahrem yapıyı bazen tesadüfen yakalıyoruz, bazen de yukarıda olduğu gibi önemli bir mahremin ifadesiyle öğreniyoruz.

Bizim FETÖ kriterleriyle, örgütün mahrem kriteri aynı. Bizim koyduğumuz kriterlerle FETÖ’cü dediklerimizi, örgüt mahrem yapmıyor.

Biz, “Örgüt kurumlarında okumuş veya okuyanlar ile anne, baba veya kardeşleri örgüt kurumlarında çalışanlar için Fetullahçı” diyoruz. Bizim Fetullahçı dediklerimizi, örgüt mahrem yapmıyor. Bizim Fetullahçı dediklerimize, örgüt asalak muamelesi yapıyor.

Yukardaki ifadede anlatılan FETÖ yapılanmasına baktığımızda pek çok mahremin hâlâ devletin içinde görev yapma ihtimali çok yüksek. Dolayısıyla FETÖ’nün mahrem yapılanması çözülmeden, Fetullahçı Terör Örgütü bitmez.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.