Bu sahne Yenikapı'da gerçek olacak! 

Bu sahne Yenikapı'da gerçek olacak! 

İstanbul'un fetih yıl dönümü nedeniyle 1 Haziran'da Yenikapı miting alanında 300 bin kişiyle teravih namazı kılınacak. Teravih, Fatih'in İstanbul'u fetih öncesi toplu asker namazını aratmayacak. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul'un fethinin 566'ncı yıl dönümü dolayısıyla 1 Haziran'da Yenikapı miting alanında 300 bin kişiyle enderun usulü teravih namazı kılınacağını söyledi. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda ajans, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve muhabirlerle bir araya geldi.

Bu ramazanın lüzumsuz tartışmalardan uzak, huzur ve güven içerisinde yaşanmasında basın mensupları ve medyanın payının çok büyük olduğunu belirten Erbaş, her konuda doğru bilgi ve haber yapmanın sorumluluğuna dikkat çekti.

"SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDE OLMAK İSTİYORUZ"

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığınca 81 ilde üst düzey yetkililerden oluşan özel irşat ekiplerince camilerde, cami dışı alanlarda ve medya organlarında irşat programlarının gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi:

"Buradan bütün medya mensuplarımıza, Başkanlığımızın faaliyetleri ve yüce dinimiz İslam ile ilgili her konuda, her zaman bize ulaşabileceklerini ve bilgi alabileceklerini özellikle vurgulamak istiyorum. Açıkça ifade etmeliyim ki bu konuda bizi en fazla üzen şey milletimizin, İslam'ın değerleriyle asırlarca insanlığa rehberlik ettiği bu coğrafyada zaman zaman maalesef hakikatin, bir taraftan cehalete diğer yandan popülizme kurban edilmesidir. Gündelik tartışmalara, dünyevi menfaatlere, kişisel beklentilere alet edilmesidir."

"YENİKAPI'DA 300 BİNİN ÜZERİNDE TERAVİH NAMAZI KILACAĞIZ"

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kuruluşundan bugüne kadar İslam'ın hakikatlerini, milletin geleceğini ve devletin bekasını önemseyip hizmetler yaptığını belirterek, Yenikapı'da 300 binlik teravih namazı hakkkında şu bilgiyi verdi:

"İnşallah 1 Haziran Cumartesi akşamı İstanbul Yenikapı'da 300 binin üzerinde vatandaşımızla açık havada teravih namazı kılarak bu yılın ramazan ayını taçlandırmış olacağız. İstanbul'un fethinin 566'ncı yıl dönümü münasebetiyle Yenikapı'da İstanbullu kardeşlerimizle birlikte enderun usulü teravih namazı kılacağız."

FETİH ÖNCESİ TOPLU NAMAZ SAHNESİ 

2011 yılında sinemalarda gösterime giren, yönetmenliğini Fatih Aksoy’un üstlendiği, 17 milyon dolarlık bütçesiyle Türk sinemasının en pahalı filmi olan “Fetih 1453” çekimleri 3 yıl sürdü. Film 1451-1453 yılları arasını konu alırken ve Fatih’in fetih planlarını yaptığı dönemden itibaren başlıyor. Filmde Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fetih den önce ordusuyla toplu namaz sahnesi de büyük ilgi görmüştü. 

İşte o namaz sahnesi 1 Haziran Yenikapı'da yaklaşık 300 bin kişi ile kılınacak enderun usulü teravih namazı ile adeta gerçek olacak.

İşte o sahne;

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.