Bu soru Akşener'in yakasını bırakmayacak! Tarzan zorda

Bu soru Akşener'in yakasını bırakmayacak! Tarzan zorda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz gün partililer tarafından ikna edilmesinin ardından bazı soruların cevabı merak konusu oldu.

Meral Akşener'in Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen çalıştayda seçimli kurultay kararı almasının ardından İYİ Parti’de büyük bir kriz yaşandı.

Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Adnan İslamoğlu, 24 Haziran sonrası Twitter’dan yaptığı paylaşımda "Emanet verdik, sahip çıkmadın. Sır verdik ifşa ettin. Yola çıktık, yarı yolda bıraktın... Madam, sen seçimi kaybetmedin, sana olan inanma duygusunu yok ettin..." ifadelerini kullanmıştı.

Akşener’in seçimli olağanüstü kurultay kararı almasına da tweet'in sebep olduğu belirtilmişti. İyi Parti Genel Başkanı'nın kurmaylarına, "Kültürümüzde 'madam' diye kime denir herkes bilir; genelev patronuna denir. Siz beni yalnız bıraktınız, bana bu hadsizliği yapana haddini bildirmediniz, hiçbiriniz cevabını vermediniz..." diye tepki gösterdiği çokça konuşulmuştu.

Sabah yazarı Mahmut Övür, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçimli kurultay çağrısı yapıp aday olmayacağını açıklamasına gerekçe gösterilen ‘madam’ tweet’iyle ilgili bir yazı kaleme aldı. İyi Parti’den milletvekili adayı da olan Yeniçağ yazarı Adnan İslamoğulları’nın “Emanet verdik, sahip çıkamadım; sır verdik ifşa ettin” şeklindeki tweet’ini hatırlatan Övür, “Akşener hangi sırrı ifşa etti” diye sordu.

“Ortada hem halktan saklanan bir sır var hem de o sırrı ifşa eden bir genel başkan” diyen Övür, yazısına “Bu müthiş ve ağır bir suçlama. Bu suçlamalar, "madam" tartışmasının gölgesinde kaldığı için sorgulanmadı. Şimdi hem yazar Adnan İslamoğulları bu iddiasına açıklık getirmeli hem de İP'e dönse de dönmese de bir siyasi aktör olarak Meral Akşener, bu suçlamaya bir cevap vermeli” ifadesini kullandı.

Mahmut Övür'ün Sabah gazetesinin bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Soru çok, Akşener, bu siyasi sorulardan birine cevap verse öteki yakasını bırakmayacak.

Ama o sorulardan biri var ki, onun cevabı hiç verilmedi. Hatta parti içi kargaşa nedeniyle unutturuldu bile.

Oysa sözünü ettiğimiz o soru, Akşener'in "bir daha aday olmayacağım" demesine yol açan ve partisini sarsan süreci başlatmıştı.

Sorunun sahibi de Akşener'e başından beri destek veren Yeniçağ gazetesi yazarı Adnan İslamoğulları.

Köşe yazarı İslamoğulları, aynı zamanda İP'in Bursa'dan milletvekili adayı. Bu yüzden attığı twit bir yazar eleştirisinden öte siyasi bir içeriğe sahip.

O tweeti ve içindeki soruları bir kez daha hatırlatalım:

"1- Emanet verdik, sahip çıkmadın.

2- Sır verdik ifşâ ettin.

3- Yola çıktık, yarı yolda bıraktın... Madam, sen seçimi kaybetmedin, sana olan inanma duygusunu yok ettin..." Twit, daha çok Akşener'in çalışmaarkadaşlarına söylediği şu sözlerle gündeme geldi:

"Siz bana, 'Madam' diyen birine neden tepki göstermediniz.

Kültürümüzde 'madam' diye kime denir herkes bilir; genelev patronuna denir. Siz beni yalnız bıraktınız, bana bu hadsizliği yapana haddini bildirmediniz, hiçbiriniz cevabınıvermediniz..." Oysa o twitte, belki de bilinçli bir biçimde öne çıkartılan "madam" yakıştırmasından çok daha fazlası vardı ve önemli imalarda bulunuyordu. Özellikle şu soru dikkat çekiciydi;

"Sır verdik ifşa ettin..." Bu, sadece ilginç değil aynı zamanda akıl almaz bir iddia. İyi Parti'yi destekleyen, hatta o partiden aday olan bir yazar, aday olduğu partinin genel başkanınaverilen bir "sır"dan ve o sırrın "ifşa" edilmesinden söz ediyor.

Şimdi soralım; Peki bu "sır" neydi?

Ve o genel başkan, o sırrı nerede ve nasıl "ifşa" etti?

Ortada hem halktan saklanan bir sır var hem de o sırrı ifşa eden bir genel başkan.

Bu müthiş ve ağır bir suçlama.

Bu suçlamalar, "madam" tartışmasının gölgesinde kaldığı için sorgulanmadı.

Şimdi hem yazar Adnan İslamoğulları bu iddiasına açıklık getirmeli hem de İP'e dönse de dönmese de bir siyasi aktör olarak Meral Akşener, bu suçlamaya bir cevap vermeli.

Halkın bilmediği bu sır ne? Ne zaman, nerede ve kime ifşa edildi?

Akşener'in işi zor, bu tür sorular yakasını hiç bırakmayacak."

siyasetcafe.com

aksener-neden-ikna-oldu-siyasetcafe-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.