Bülent Arınç'ın Demirtaş ve Kavala ilgili  tahliye sözlerine Saray'dan jet yanıt

Bülent Arınç'ın Demirtaş ve Kavala ilgili tahliye sözlerine Saray'dan jet yanıt

YİK üyesi Bülen Arınç'ın Habertürk'te yaptığı konuşmada, Demirtaş ve Kaval için tahliye isteyerek, "Erdoğan'da benimle aynı görüşte" sözlerine Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt geldi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Bülent Arınç Habertürk’te Nedir Ne Değildir? programında yaptığı konuşmaya sert tepkiler geldi.

Arınç'ın Osman Kaval ve Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi gerektiğine vurgu yaparak,

 Demirtaş’ı tanımak için onun yazdığı bir kitap var, onu okuyun. Bu ülkede Kürtler çok ezildi. Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler. “ 

"Osman Kavala 2017'den beri 3 buçuk yıldır tutuklu. Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım." ifadelerini kullanmış ve "Erdoğan'da benimle aynı fikirde" diye iddia etmişti.

SARAY'DAN YANIT

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Arınç'ın açıklamalarına isim vermeden tepki göstererek yanıt verdi.  "Suni tartışma ve gündemlerle vakit kaybedecek lüksümüz yoktur." diyen Altun'un sözleri şöyle:

"Ne adalet arayışımızdan vazgeçeriz ne de iddialarımızdan. Gün, büyük ve güçlü Türkiye için çalışma günüdür. Cumhurun gücü aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Suni tartışma ve gündemlerle vakit kaybedecek lüksümüz yoktur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde durmak yok, yola devam..."

 

altun-002.JPG

 

 

arinc-008.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.