Bülent Arınç'tan PKK'lı Demirtaş övgüsü

Bülent Arınç'tan PKK'lı Demirtaş övgüsü

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Bülent Arınç, Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’la ilgili mahkemelere çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Bülent Arınç Habertürk’te Nedir Ne Değildir? programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. 

''DEMİRTAŞ'IN KİTABINI OKUYUN''

 

Deniz Zeyrek’İn “Demirtaş ve Kaval siyasi tutuklu mu?” sorusuna yanıt veren Arınç, “Bugün ifade özgürlüğü anayasada var. Eleştiri sayılan şeyler suç teşkil etmez. Bugün uygulanıyor mu? Hayır. Bugün ifade özgürlüğü sakattır. Ben ifade özgürlüğünün tamamen özgür olmasını istiyorum. Özellikle de gazeteciler için. Siyasetçinin her zaman korunmasından yanayım. Demirtaş’ı tanımak için onun yazdığı bir kitap var, onu okuyun. Bu ülkede Kürtler çok ezildi. Yargıçlar, mahkemeler, savcılar özgürlükçü düşünsünler. “ ifadelerini kullandı. 

 

OSMAN KAVALA HAKKINDA

 


İş insanı Osman Kavala’nın da tutukluğuna değinen Arınç şu ifadeleri kullandı;

Osman Kavala 2017'den beri 3 buçuk yıldır tutuklu. Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım.

Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala’nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım.

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFASI 


Bülent Arınç, görevinden istifa eden Berat Albayrak ile ilgili iddialara cevap verdi. İstifa meselesinde dahil olduğuna dair haberleri yalanlayan Arınç ''İki iddiada külliyen yalandır. Birincisi Albayrak'ın görevini bırakmasına dahil olmadım. ‘Gitmezse 30-40 AK Parti Milletvekili ayrılır’ demedim. İkincisi Yüksek İstişare Kurulu'nda isim zikretmedik" açıklamasını yaptı.

 

 

arinc-009.JPG

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

siyasetcafe.com

 

Sosyal medyada kafa karıştıran kısıtlama saatleri gündeme oturdu!

Sosyal medyada kafa karıştıran kısıtlama saatleri gündeme oturdu!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum