Bunlar mı paralel devlet?

Bunlar mı paralel devlet?

Ses kaydındaki konuşmalar sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, emniyet amirine yüzlerce tebrik geldi.

Akşam Gazetesi bugün Terörle Mücadele Emniyet Amiri'nin ses kayıtlarını "skandal" olarak yayınladı. Fakat ses kaydı kısa sürede sosyal medyada yayılınca, sözkonusu amirin Akşam'ın iddia ettiği gibi MİT'e kumpas kurmak bir yana, sözlerinde hiçbir suç unsuru olmadığı hatta "kahramanlık" olarak nitelenebilecek sözlerin yer aldığı ortaya çıktı.

Akşam Gazetesi, 17 Aralık operasyonlarını yürüten şubeye atandığını iddia ettiği emniyet amirinin ses kayıtlarını yayınladı. Ses kayıtlarında Emniyet Amirinin bazı polislerle toplantı yaptığı ve bu toplantıda skandal sözler söylediği öne sürülüyordu. Ancak Akşam Gazetesi'ndeki manşeti hazırlayanlar haricindeki hemen herkes, ses kayıtlarını dinleyince şaşırdı.

Çünkü ses kayıtlarında skandal sözler yerine bir emniyet amirinin kahramanlık ifadeleri yer alıyordu. Kısa sürede sosyal medyada Akşam Gazetesi'nde yer alan haber tiye alınmaya başlandı. Bir okuyucu yorumunda, "Bize o emniyet amirinin ne kadar kahraman bir polis olduğunu gösterdiği için Akşam gazetesine teşekkür ederiz" dedi. Sosyal medyada o emniyet amirine yüzlerce tebrik ifadesi yer aldı. Yorumculardan bir tanesi, "Sürgün yiyen bir polis böyle konuşuyorsa ancak alkışlanır"dedi.

O EMNİYET MÜDÜRÜ NELER SÖYLÜYORDU

Peki o emniyet amiri neler söylüyordu... İşte Akşam'a göre skandal olan o sözlerden bazıları:

MİLLET VE DEVLET İÇİN NE GEREKMİŞSE ONU YAPTIK

"Bu operasyonlarda yer alanların isimleri altın harflerle tarihe yazılacak. Bu şubenin ifa ettiği görev, millet ve devlet için ne gerekmişse onu yaptık. Bu yüzden hiçbir arkadaş moralini bozmasın. Bir ülkenin kaderine en çok etki eden yer Terör Şubeleridir. Yani gerçekten ülkenin kaderine etki eden işler yaptık."

BÖLÜNMEYE KARŞI: ÜLKEYİ BÖLÜNMEKTEN KURTARMIŞIZ

"Bugün bu şubeden gidiyoruz başka yerlere. Ama bu iş burada kalmayacak. Devam edecek. İşin aslı az konuşup çok icraat yapmamız gerekiyor. Ben onu gördüm. Bu süreçte ülkeyi gerçekten nasıl adım adım uçuruma götürdüklerini gördüm. Bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız KCK operasyonları ile ülkeyi bölünmekten kurtarmışız. Yaptığımız iş gerçekten çok büyük."

DEVLET SEVGİSİ: DEVLETİ HASTA ADAM HALİNE GETİRMİŞLER

"Hakikati bilin bu hasta adam iyileşecek. Devleti hasta adam haline getirmişler. Artık o hasta adam iyileşecek. Çünkü hasta adama iğne vuruluyor. Bu iş burada kalmayacak devam edecek. Çok uzağa gitmiyorum sadece blok değiştiriyorum. Her zaman bekliyorum."

GÖREV ADAMI: KİMSE MORALİNİ BOZMASIN, MEMURİYETTE YER DEĞİŞTİRME OLUR

"Görevden almalar kimsenin moralini bozmasın. Ben de çok uzatmadan böyle bir hava olsun arzu etmezdim. Üzüntüye ihtiyaç yok. Memuriyetlerde olur bu tarz yer değiştirmeler. Bu süreçte kelimelerimize dikkat edelim."

DEVLETE SAYGI: DEVLET BÜYÜKLERİ HAKKINDA KONUŞMAYIN

"Devlet büyükleri ve makamları hakkında dikkatli konuşalım. Burası devlet, (terör şubesini kastediyor) onlar devlet dairesi."

SÜRGÜNÜ BÖYLE YORUMLADI: AMACIMIZ ZATEN ŞARKA GİTMEKTİ

"Amacımız zaten şark bölgelerine gitmekti. Bu bir vesile oldu. Olacak inşallah. Bu ekibin orada da büyük işler yapacağını biliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.