Bunu da gördük! Ermeniler Kars Belediyesinde

Bunu da gördük! Ermeniler Kars Belediyesinde

31 Mart yerel seçimlerde HDP Kars ve Iğdır Belediye Başkanlıklarını kazandı. HDP’den Kars Belediye Başkanı Seçilen Ayhan Bilgen’in Ermeniler ile kurduğu ilişki tepkilere neden oldu. Ermeni heyetinin Kars Belediyesini ziyaret etmesi ise endişeler yarattı

31 Mart yerel seçimlerde HDP Kars ve Iğdır Belediye Başkanlıklarını kazandı. HDP’den Kars’ta Belediye Başkanı Seçilen Ayhan Bilgen’in Ermenistan ile kurduğu ilişki yoğun tepkilere neden oldu. Ermeni heyetinin Kars Belediyesini ziyaret etmesi ise derin endişeler yarattı.

 

Türkiye’nin kilitlendiği 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen sonuçları ve etkileri tartışılmaya devam ediyor. 31 Mart seçimlerinde bütün dikkatler Ankara ve İstanbul üzerinde toplanırken, Kars ve Iğdır göz göre göre HDP’ye teslim edildi.

 

PKK’nın siyasi kanadı olan HDP’nin Türkleri katletmeyi görev edinmiş Ermeniler ile ilişkisi ise Belediye seçimlerinden sonra tekrar gün yüzüne çıktı.

Birçok yöneticisinin Ermeni olduğu bilinen PKK terör örgütünün siyasi temsilcisi HDP’de Ermeniler ile sıcak ilişki kurmaktan geri durmuyor.

Kars Belediyesine seçilir seçilmez Ermenistan heyeti ile görüşmeler yapan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve yardımcısı Şevin Alaca’ya tepkiler ise gecikmedi.

 

Ermenistan Spor Kültür ve Turizm Organizasyonu Başkanı İştan Zakaryan Kars Belediyesine “nezaket” ziyaretinde bulundu. Heyette Yerevan (İREVAN) Devlet Üniversitesi Tarih Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erik Minasyan ve Tarih Fakültesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Aşot Soğomonyan’da yer aldı.

 

Ziyareti çok normal bir görüşme olarak duyurulması ve bunun Kars Belediyesi’nin sosyal medya hesabından paylaşılması Kars’ta büyük tepki çekti.

Kardeş ülke Azerbaycan ile savaş halinde olan ve Azerbaycan’ın topraklarında işgali sürdüren Ermenistan’ın Kars Belediyesinde bu kadar itibar görmesini hazmedemeyen Karslılar tepkilerini sosyal medyada dile getirdiler.

Kars Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda;

“Ermenistan Spor Kültür ve Turizm Organizasyonu Başkanı sayın İştan Zakaryan’a, Yerevan Devlet Üniversitesi Tarih Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erik Minasyan’a, ve Tarih Fakültesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Aşot Soğomonyan’a nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.

 

İşte Kars Belediyesi resmi hesabından paylaşılan o teşekkür mesajı:

 

kars-twit.JPG

 

Ermenilerin Kars Belediyesini ziyaretine siyasilerden de tepkiler geldi

Sinan Ogan Ermenilerin ziyaretine sert tepki göstererek İktidara ve İsim vermeden Devlet Bahçeli’ye göndermede bulundu.

 

Eski Milletvekili Sinan Ogan tepkisini; “Başınızı biraz İstanbul’dan çevirin de buraya bakın” sözleri ile dile getirdi.

Ogan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

BEKA sorunu görülmediği için Mitil atmaya gerek duyulmayan Kars Belediyesi MHP’den ” Kürdistan ” diyen HDP’ye geçti. Kars Belediyesi’nin ilk misafirleri Ermenistan’dan! Kars ve Iğdır’da BEKA sorunu hiç olmadığı kadar ciddidir! Başınızı İstanbul’dan biraz çevirin de buraya bakın!” ifadelerini kullandı.

 

İşte Sinan Ogan’ın o açıklaması:

 

 

ogan-twit.JPG

 

Bir tepki de AK PARTİ İl Başkanından geldi:

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın’da Ermenilerin Kars Belediyesini ziyaretine tepki göstererek; “şehirde estirilmek istenen Ermeni rüzgarına Kars Kalesi gibi set olmasını da biliriz.” Sözlerini paylaştı.

AK Parti İl Başkanı Adem Çalık şu sözlerle Ermenilerin ziyaretini eleştirdi.

“Gazi Kars ruhunu, Harakani Hazretleri’nin fütüvvet değerlerinden, Sarıkamış’ta şehadet şerbeti içen Allahuekber aslanlarından, Anı’yı fetheden Sultan Alparslan’dan, duruşunu Kafkas coğrafyasından almıştır. Ermeni katillerinin yıkıntılarından değil. Kars İslam’dır. Kars Türkiye’dir. Evet biz Harakani gibi soframızı ; dinini, ırkını sormadan herkese açarız. Ancak şehirde estirilmek istenen Ermeni rüzgarına Kars Kalesi gibi set olmasını da biliriz.”

 

akp-twit.JPG

 

AK Parti İl Başkanının eleştirisine HDP Kars Belediye Başkanı bir paylaşımla cevap vererek, 100 yıl öncesinden örnek verdi.

Bilgen: Tüm Osmanlı tarih kitaplarında Ermeniler neden teba-i sadıka diye anılmış acaba diye hiç düşünmez miyiz!” sözlerini paylaştı.

İşte Ayhan Bilgen’in o paylaşımı:

bilgen-twit.JPG

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum