Bunu da yaptılar! Sakarya'daki enkazdan, kayıtların olduğu bilgisayarı kaçırmaya çalıştılar!

Bunu da yaptılar! Sakarya'daki enkazdan, kayıtların olduğu bilgisayarı kaçırmaya çalıştılar!

Sakarya Hendek’te 4 işçiye mezar olan patlama sonrası bir kişi enkaz alanından bilgisayar kasası çıkarmaya çalışırken yakalandı.

Sakarya Hendek’te 4 işçiye mezar olan 3 işçinin de kayıp olduğu havai fişek fabrikasındaki patlamanın göz göre göre geldiği ortaya çıktı.

Patlamanın nasıl olduğunu anlatan işçiler, olaydaki ihmali de gözler önüne serdi.

İşçilerden Nuray Cihangir, patlamanın arka depoda meydana geldiğini belirterek “Patlama üretim sırasında olmadı. Depolara konulan mallar aşırı ısındıkları için patlama meydana geldi. Malların dışına kâğıttan bir jelatin sarılır. O jelatin mallara ısınma yapmış. 4 gündür söylüyordum ve yanımdaki işçileri de uyarıyordum. Malları dışarı serdim. Benim bölümümde ölüm yok. Bütün bölümleri uyarıyordum, kapının önüne karton bir şey koymayın da her an kaçabilelim” diye konuştu.

 

'SİPARİŞLERİN YETİŞMESİ İÇİN BASKI YAPIYORLARDI'

 

13 yıllık çalışan Kesiban Yolcu da “Malları ısınma yapıyor diye dışarı sermişler. Bunlar patladı diyorlar ama patlasa dün patlardı. Üretim bölümünden çıktığını tahmin ediyorum. Isınma olmaması gereken bir şey, uyardık ama dinlemediler” dedi.

Sendikaları olmadığına dikkat çeken Yolcu, “Siparişlerin yetişmesi için çok baskı yapıyorlardı” dedi. Patlamada yaralanan Güllü Aslan da Sebahattin Tepeçınar’ın yaralıları kurtarmak isterken ikinci patlamada yaşamını yitirdiğini anlattı.

 

BİLGİSAYAR KASASI ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR

 

Patlama sonrası enkaz alanından bilgisayar kasası çıkarmaya çalışan bir kişiyi jandarma durdurdu.

NTV’nin haberine göre, fabrika sahibinin yakını olduğu belirlenen şüpheliler daha sonra bölgeden ayrıldı. İçinde işçilerin belgeleri ve bazı kamera kayıtlarının olduğu öğrenilen bilgisayar incelemeye götürüldü.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.