Burdur halkına müjde! Otogaz bedeli kuruşu kuruşuna geri alınacak

Burdur halkına müjde! Otogaz bedeli kuruşu kuruşuna geri alınacak

Burdur halkı, 2018 yılı içinde aldıkları otogaz için fazladan ödedikleri bedeli kuruşu kuruşuna geri alabilecek.

Vatan Partisi MYK üyesi Osman Erbil, Burdur Belediyesi’nin otogaz satışında usulsüz aldığı bedele ilişkin vatandaşların lehine bir gelişme yaşandığını duyurdu.

Buna göre zarara uğrayan her vatandaş, 2018 yılı içinde aldıkları otogaz için fazladan ödedikleri bedeli kuruşu kuruşuna geri alabilecek. Bunun için fiş veya kredi kartı dökümleri ile Tüketici Hakem Heyetine başvurulması gerekiyor.

 

burdur1.jpeg

 

Burdur Belediyesi’nin iştirakleri olan “BAHTAŞ” ve “BİMTAŞ” ile toplamda 10 şirketin kartel oluşturarak otogazı halka litrede ortalama 65 kuruş fazla sattığı ortaya çıkmış, belediye Rekabet Kurumu tarafından cezalandırılmıştı. Konuyu kamuoyuna açıklayan, Burdurlu Vatan Partisi MYK üyesi Osman Erbil, vatandaşlara müjde verdi.

 

VATANDAŞ UĞRADIKLARI ZARARIN BEDELİNİ GERİ ALABİLECEK

 

Erbil, CİMER’e yapılan başvuru sonucunda Rekabet Kurumu’nun “Vatandaşlar otogaz alımında uğradıkları zararın bedelini geri alabilirler” yanıtını duyurdu.

 

burdur2.jpeg

 

Buna göre, Burdurlular 2018 yılında, belediyenin iştiraklerinin de olduğu 10 şirketten herhangi birinden aldığı otogaz için fazladan ödediği bedeli geri alabilecek.

 

Erbil, şunları söyledi:

 

“Burdur Belediyesi tarafından soyulan halkımızın mağduriyeti artık sona eriyor. Otogaz satın alan her vatandaşımız, perakende satış fişleri veya kredi kartı dökümleri ile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilecek. Bu başvuruyla, yüzde 17 oranında pahalı otogaz alan vatandaşlarımız uğradıkları zararın bedelini faiziyle birlikte geri alacak.”

 

 

burdur3.jpeg

 

CHP SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

 

Osman Erbil ayrıca diğer otogaz şirketlerinin de uğradıkları zararın karşılanacağını açıkladı:

 

“Yalnızca vatandaşlarımız değil, Burdur’daki diğer otogaz şirketleri de kartel oluşturanlar karşısında ciddi bir zarara uğradı. Onlar da mahkemeye başvurarak, kartel oluşturanların elde ettikleri kârların 3 katı oranında tazminat elde edebilecekler.”

 

Erbil, CHP’li Burdur Belediyesi’nin skandalı karşısında CHP Genel Merkezi'nin sessizliğini sürdürdüğünü belirtti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.