Gökhan AKYÜREK

Gökhan AKYÜREK

Büyük hata olur! Çin gibi rehavete kapılmak!!! Rusya Virüs sonrası çökecek, Avrupa merkezi olmak istiyor

Büyük hata olur! Çin gibi rehavete kapılmak!!! Rusya Virüs sonrası çökecek, Avrupa merkezi olmak istiyor

Dün çıkan bir haber dikkatimi çekti Avm’ler kademli olarak 8-15 Mayıs tarihlerinde açıklacak diye. Elbette hayatın normale dönmesi güzel olur. Bizlerde böyle olmasını isteriz. Ama hafızalarımızı biraz yoklamaya ne dersiniz? Bir, Bir buçuk ay önce Çin’i hatırlayalım. Maskeler çıktı, ülkede toplu yerler yavaş yavaş açıldı. Dünya’ya biz kurtulduk mesajı verildi. Hatta ülkelere 4 milyar maske ihraç etti, tıbbi malzeme ihracatından 1.4 milyar dolar kazandı. Sonra noldu? Vakalar yine artmaya başladı. Açılmış olan bazı toplu yerler yine yasaklandı. Birkaç gün önce ise Zhejiang Üniversitesi, son derece ölümcül olan bu CORONA virüs mutasyonlarının, diğer mutasyonlara göre 270 kat daha hızlı çoğaldığı açıklandı. Çin’li uzmanlardan Son dakika açıklaması geldi: Ölümcül türdeki CORONA virüs mutasyonu bulundu. Yani kontrol aldık dedikleri CORONA Virüsünü aslında kontrol edilemedi. Araştırma sonuçlarına göre, Çin'in yaklaşık 55 bin corona virüs vakası bildirdiği 20 Şubat tarihinde, aslında ülkede 232 binden fazla hasta vardı. Çin akıl oyunu oynuyor. Virüs kontrol edildi deyip hem kahraman olarak öne çıkmak hemde ihracat yapabilmek için. Bizim Çin gibi rehavete kapılmamamız lazım, kontrol altına altık ve vakalarda düşüş var diye. Hala marketlere maskesiz giren, yere tüküren, hapşurunca ağzını kapatmayanların olduğunu unutmayalım. Ülkemizde bilinçsiz insanlar, bencil insanlar ve hala hafife alanlar var. Güneşi görünce kendini sokağa atan, yasağı dinlemeyenlerde var malum bildiğiniz gibi. Uzun lafın kısası şu ki; bu karar iyice düşünülüp gözden geçirilmeli gerekirse uzatılmalı bence biraz daha beklemekte fayda var. Bu tür Pandemi’lerde hafife almanın veya rehavete kapılmanın sonuçları kötü oluyor. Fakat sıkı önlemler almak, kurtuluş yollarından bir tanesi. Bunları salgın filmlerinde (Salgın - Contagion 2011, Grip - The Flu 2013 vb.) rahatlıkla görebiliriz. Okullar tatil edilince yazmıştım; ‘’komple şehirlere giriş çıkışlar yasaklanmalı’’ diye. Tatilciler virüsü yayabilir diye. Dikkat ederseniz tatilciler büyük şehirlerden kaçıp tatil bölgelerine akın ettiler. Birde üniversite öğrencileri büyük şehirlerden evlerine döndüler hatırlarsanız. Elbette durumu dünyada iyi yöneten ender ülkelerdeniz bu yüzden yetkililere teşekkür ediyorum birkez daha. Ama sehir giriş çıkışlarına, okullar tatil edildiğinde yakal olmalıydı düşüncesindeyim. Yani Çin’in düştüğü hataya düşmemeliyiz. Bence bir süre daha bu önlemler devam etmeli avmler açılmamalıdır. Vaka ve ölümlerde düşüşler var diye rehavete kapılmamalı bir süre daha böyle devam etmeliyiz. Sonra Çin ile benzer durumda oluruz.

 

resim-1-004.jpg

 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise İspanya, İtalya ve Abd ye bakmıyorda bize kafayı takmış durumda yaptığı şu açıklamaya bakar mısınız!!! Dünya Sağlık Örgütü : "Türkiye'deki vakaların ani artışından dolayı endişeliyiz. Kontrolü kaybetmeleri bir facia olur."… İspanya’da toplam ölümler 21 bin geçti. New York Valisi Andrew Cuomo : "New York ta 2.6 milyon kişiye virüs bulaşmış olabilir" dedi. Abd, İspanya ve İtalya malum sürekli artan ölümler.Biz Dünyaya malzeme bile temin ederken ölüm oranları günde düşmeye başlamışken Dünya sağlık örgütünün amacı ne olabilir sizce? iyi düşünün boşuna önceki yazılarımda belirttiğim gibi Çin’de çıkan haberde üstü kapalı darbe yapılacak mesajı vermiyorlar herşey planlı!!!

 

 

 

İsrail ise iç karışıklık ile meşgul gibi gözüksede, Dünya geneline baktığımızda çok sessizler. İsrail'in geliştirdiği Covid-19 tedavisi, ön verilere göre %100 yaşam oranı sağlıyor. Böyle bir Haber çıktı yakında. Bu şu demek İsrail’in sessizliği 2 şekilde sonuçlanabilir. Dünya’ya kurtarıcı olarak meydana çıkıp, ardından Büyük İsrail kurulması.

 

resim-2-008.jpg

 

 

Kuzey Kore bir kez daha duyurdu: "Tek bir kişi bile koronavirüse yakalanmadı." Bu ve buna benzer sürekli açıklamalar içindeydi. Kuzey Kore’li CORONA Virüs hastası Çin sınır muhafızları tarafından vuruldu. Yani Kuzey Kore’de Virüs yok açıklamaları fos çıktı. Liderleri Kim Jong-un dan ise haber alınamıyor. Çeşitli açıklamalar CORONA virüsüne yakalanıp öldüğü yönündeydi. ‘’Kuzey Kore basını Kim Jong-Un ölürse yerine kim geçecek? Tartışmalar alevlendi...’’ Kuzey Kore’de ortalık karıştı hem liderlik yarışı hemde halk. Bence Kim Jong-un bilerek öldürüldü, öldürülmediyse bile saklanıyor. Esas ilgimi çeken şey ise Kim Jong-un ölürse yerine kim geçecek haberini ABD verdi. Kim Jong-un ölümünün arkasında ABD olduğu belli. Yerine kendi kuklalarını koyacak olmaları aşikar. Dikkat ederseniz Dünya Savaşı Z (World War Z 2013) filminde Kuzey Koreden konuşan ve Kuzey Koreye silah satan CIA çalışanı demişti ‘’Salgın çıktıktan bir kaç gün sonra Kuzey Koreden haber almamaya başladık. ’’ Ve Hindistanda bir haber çıkmıştı birkaç ay önce Virüslü bir kişi delirip sağa sola saldırdı. Yine Dünya Savaşı Z filminde ilk hasta Hindistan’da çıkmıştı.Elbette filmlerdeki gibi Zombi olmayacak. İnsanlar saldırgan olacak sadece, Ölüler ise dirilmeyecek Çoğu kişi zombi istilasını filmlerdeki gibi düşünüyor ama öyle değil işte. Tesadüfe bakar mısınız!!! Dünya Savaşı Z filminde olanların günümüzde nasıl benzerlikleri var. Dikkatli bir şekilde izlemenizde fayda olacağını düşünüyorum. Film başlarken ise baya bir detay saklı. Virüsü hafife alma, Dünya Sağlık Örgütün’ün hava yollarının kısıtlamaması ve daha fazlası… tıpkı günümüz’de Dünya Sağlık Örgütü’nün belli bir süre bilerek yayılmasını bekleyip hafife alması gibi…

 

resm3.jpg

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘’ABD ve diğer batı ülkelerinin Çin’e ve Dünya Sağlık Örgütü’ne yönelik ‘Corona Virüs’ (Covid-19) suçlamaları ‘asılsız’ ve ‘uygunsuz’ olarak değerlendirildi.’’ Dünya Çin’e karşı cephe almışken Rusya neden bu açıklamayı yaptı sizce? Bence Rusya’nın Çin’i desteklemesi; Dünya Çin’e değil Rusya’nın üzerine düşecek!!! Böylelikle Çin kenarda kalacak. Hedef Rusya olacak. Rusya, düşecek Avrupa sonrası merkez olmak istiyor ayakta kalmak istiyor. ABD zaten Çin’le gizli ortak. Çin zaten İlluminati’nin 2. yani yedek devleti. Fema (Federal Acil Durum Yönetim Kurumu) Abd ‘ de Trump’ı indirip yönetime el koyarsa kimse şaşırmasın!!! Bunun mesajlarını The Walking Dead ve Mesih dizilerinde gizlice belirtmişlerdi.

 

Sizlere veda etmeden önce beyin fırtınası yapmanız için şu notu bırakıyorum.’’São Tomé ve Príncipe'de 2 gün önce yağmurdan 58 kişi gizemli bir şekilde hayatını kaybetti.’’ Sizce bu neden olabilir? Yeni bir deneme, yeni bir salgın, yeni bir plan mı var acaba?

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gökhan AKYÜREK Arşivi