Bylock'ta kafalar karıştı! Delil mi değil mi?

Bylock'ta kafalar karıştı! Delil mi değil mi?

Yargıtay, geçtiğimiz haftalarda FETÖ soruşturma ve kovuşturmaları sırasında kanıt niteliği çokça tartışılan ‘ByLock’ uygulamasıyla ilgili noktayı koymuş ve uygulamanın tek başına delil olduğuna karar vermişti.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu, şifreli haberleşme ağı ByLock’u 2 bin 900 kez kullandığı iddiasıyla 1 seneden fazla bir zamandır cezaevinde yatan Yunus Gürbüz’ün tahliyesine karar verdi.

Yunus Gürbüz’ün cep telefonunda yapılan incelemede BTK kayıtlarına göre 2 bin 900 kez sisteme giriş yaptığı, deliller arasında yer aldı. Gürbüz, mahkemedeki ifadesinde, MİT’ten gelen ByLock kayıtları ile BTK’dan gelenler arasında tarih ve saat çelişkisi olduğunu ileri sürerek kendini savundu. Gürbüz’ün avukatı Osman Rahmi Ofluoğlu ise müvekkilinin ByLock’u programın şifresiz olduğu dönemde indirdiğini belirtti.

Mahkeme, savcılığın sanığın ByLock’u kullanıcısı olduğunu ikrar ettiğini belirtip tutukluluk halinin devamı yönündeki mütalaasına karşılık tahliye kararı verdi. Bu tahliye sonrasında akıllara şu soru geldi; ‘Tek başına Bylock kullanmak veya yüklemek delil mi değil mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.