Cami yapılması için bağışlanan arsaya trafo kuruldu! Diyanet davalık oldu

Cami yapılması için bağışlanan arsaya trafo kuruldu! Diyanet davalık oldu

Türkiye Diyanet Vakfı Başkanlığı, kendisine cami yapma şartıyla hibe edilen arazinin üzerine 31 yıl geçmesine rağmen halen cami yapmadı.

Bitlis’in Güroymak ilçesinde Ömer Subaşı isimli bir kişi, 1989 yılında kendisine ait 1 dönüm arsayı Türkiye Diyanet Vakfı Başkanlığı’na şartlı olarak hibe etti. Subaşı, vakfa hibe ettiği arazinin üzerine cami yapılmasını ve caminin adının Hacı Ömer Ağa Camii olmasını istedi. Bu durum tapuya da şerh olarak kaydedildi.

Ancak üzerinden geçen 31 yıla rağmen Ömer Subaşı’nın vakfettiği araziye herhangi bir cami yapılmazken, arazinin bir kısmına Ömer Subaşı vefat eder etmez Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) tarafından trafo kuruldu. Vakfın, bu trafonun kurulmasına izin verdiği, ayrıca istimlak bedeli aldığı öğrenildi.

Ömer Şubaşı’nın yakınları, VEDAŞ trafosunun kaldırılması ve o arsaya Ömer Subaşı’nın adıyla bir cami yapılması için uzun yıllardır mücadele ediyor. Konuya ilişkin defalarca kez Diyanet yetkilileri ile görüşen aile tüm çabalarına rağmen bir sonuç alamadı. 2015 yılında ise resmi yollardan vakfa bir yazı yollayan aile, bağış şartının ihlal edildiğini ve bu şartın bir ay içerisinde yerine getirilmemesi halinde hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.

Bunun üzerine Türkiye Diyanet Vakfı Başkanlığı adına verilen yanıtta söz konusu trafonun iklim şartlarından dolayı bir ay içerisinde kaldırılmasının mümkün olmadığı belirtilerek aileden ek süre istendi.

Ancak üzerinden geçen 5 yıla rağmen ne trafo kaldırıldı, ne de cami yapıldı. Söz konusu arazinin bedelinin ise 1 milyon TL’yi aşkın olduğu öğrenildi.

 

ERBAŞ’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, camiyi dönüştürülen Ayasofya’da verdiği ilk hutbede, “Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır, dokunanı yakar; vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar” demişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.