Canan Karatay’dan çaya şeker yerine tereyağı koyun önerisi

Canan Karatay’dan çaya şeker yerine tereyağı koyun önerisi

Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Canan Karatay’da yine çok tartışılacak bir öneri geldi. Çayı şekersiz içtiğini söyleyen Karatay, şeker yerine tereyağı konulmasını tavsiye etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 11’inci Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan Prof. Dr. Canan Karatay, yemekten sonra içilen çayın içerisine şeker yerine tereyağı atılmasını tavsiye etti.

Gebelik döneminde yapılan şeker yüklemesinin zararlarından bahseden Canan Karatay, “Gebelik şekeri çok tehlikeli. Bu nedenle gebe kalmadan önce tedbir alınması gerekiyor. Ben bunu anlatıyorum. Gebe kaldıktan sonra 6 ay bekleyip, ondan sonra şeker yüklemesi yapmak tehlikeli. Bunu gebe birine yapmaya hakkınız yok. Bir kutu mısır şurubunun, yani kolanın tüketilmesi halinde şeker hastalığı riskini %22 oranında artırdığı, kalp hastalığı riskini %30 artırdığı, 2012 ve 2014’te önemli mecmualarda yayınlandı. Bana gelen gencecik çocuklar, sadece günde 1 litre, 2 litre kola tüketiyor. Lolipop dediğimiz, çocuklara verdiğimiz şekere börtü böcek dokunmuyor. Sinekler, karıncalar, hakiki şekere üşüşmezler mi? Çocuklara sussun diye verdiğimiz, çocukları uyuşturan şekere böcekler bile yaklaşmıyor. O halde çocuklara bunları vermeyeceğiz” dedi.

Canan Karatay tavsiyelerine şu açıklamalarla devam etti:

“Cips yemeyecekler, tost yemeyecekler, kuru ve yaş pasta yemeyecekler, nişasta bazlı şeker tüketmeyecekler. Bu çocuklarımıza yazık. Bunlar aynı zamanda kansere de neden olan maddelerdir. Meyve suyu da karaciğeri yağlandırır, çocuklarımızın alkolüdür. Son çalışmalar da gösterdi ki, ürik asit yüksekliği dediğimiz, gut hastalığı dediğimiz hastalığın nedeni. Şimdiye kadar kabul edilen, kabul edilmiş olan protein değil, şeker metabolizması bozukluğudur. Gut hastalığınız varsa, gut hastalığınız yokken ürik asit seviyeniz yüksekse bilin ki vücudunuzda şeker zehirlenmesi belirtisidir. Bilmelisiniz ki vücudunuzda früktoz zehirlenmesi başlamıştır artık. Çocuklarımıza meyve suyu da vermemeliyiz. Meyve suyunda fayda yok, zarar var”

Canan Karat ayrıca, çay içerken şeker yerine tereyağı kullanılması gerektiğini ve bunun sağlıklı olduğunu ifade etti:

“Çay, yemekte yediğimiz demirin emilimine engel olur. Ben yıllardan beri bunu ifade ediyorum, ‘Çayı şeker koymadan nasıl içelim?’ diye bana soruyorlar. Ben de ‘Tereyağı koyun’ diye yanıt veriyorum. Tereyağı, İngiltere gibi ülkelerde krema olarak çayın içine eklenir. Bizde de şeker fabrikaları yapılmadan önce tereyağı şeker olarak da kullanılırdı. Bunu halen uygulayan insanlar var. Bu bir adettir, yeni bir şey değil. Tabii ben bunu söyleyince yeni yetmeler,  yeni bir şey duydukları için kıyamet koptu. Tibet’te, Everest’e” tırmanan dağcılara yol gösteren rehberler, enerjilerini tereyağlı çaydan alıyorlar. Hem sıcak hem de tereyağının verdiği enerji uzun sürer. Sizi dinç ve genç tutar. Bol bol tereyağı tüketebilirsiniz.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.