Carrefour'un özel ürettiği filiz çayı hileli çıktı

Carrefour'un özel ürettiği filiz çayı hileli çıktı

Tarım ve Orman Bakanlı tarafından yapılan denetimler sonucu bir çok firmanın ürettiği ve sattığı ürünlerde hile çıktı. Carrefour'un kendi markasıyla ürettiği 500 gr'lık Filiz Çayı da hileli çıktı.

Gıda denetimlerini sıklaştıran Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı denetimler sonucunda yeni bir liste yayınladı.

Bakanlık bugün yayınlanan listede 91 firmanın 113 ürününün hileli olduğunu açıkladı. yayınlanan listede taklit ve tagşiş ürünler ve bu ürünleri satan firmalar ifşa edildi.

Vatandaşın sağlığını doğrudan etkileyen hileli ürünlerin satış ve üretimini engellemek amacıyla denetimlerini sıklaştıran bakanlığın açıkladığı listede, Çay, biber, zeytinyağı, bal, alkollü ve alkolsüz içkilerde hile tespit edildi.

CARREFOUR MARKALI ÇAY HİLELİ ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı listede adı bulunan Carrefour zincir marketlerinde Carrefour markası ile satılan Karali Filiz çayında boya kullanıldığı tespit edildi.

Türkiye'de bir çok şubesi bulunan ve güvenilir diye bilinen ünlü markaların ürünlerinde hile çıkması yeni değil. Daha önce de, tanınmış markaların ürünlerinde, domuz yağı, domuz, at ve eşek etleri tespit edilmişti.

 

carefour-filiz.jpg

 

İHBAR EDİN

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, vatandaşların sağlığı için taklit ve tağşiş ürünlerin üretimini ve ithalatını yapan hiçbir firmaya göz açtırmayacaklarını söyleyerek, hatalı gördükleri ürünleri ihbar etmelerini istedi. Bakan Pakdemirli, vatandaşları uygunsuzluk gördükleri takdirde Alo 174 Gıda İhbar Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı aracılığı ile kendilerine ulaşması konusunda ricada bulundu.

 

carrefour-bakanlik-cay-hile.JPG

 

siyasetcafe.com

careefour.jpg

 

ekran-alintisi-017.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.