Catarina Sequeira adlı kadın beyin ölümü gerçekleştikten 56 gün sonra doğum yaptı

Catarina Sequeira adlı kadın beyin ölümü gerçekleştikten 56 gün sonra doğum yaptı

Portekizli Catarina Sequeira adlı kadın, beyin ölümü gerçekleştikten 56 gün sonra doğum yaptı. 

26 yaşındaki Catarina Sequeira, 19 haftalık hamile olduğu sırada akut astım hastalığı geçirmiş ve komaya girmişti. Portekizli kadın beyin ölümü gerçekleşmesine rağmen 56 gün sonra doğum yaptı.

The Sun’da yer alan habere göre, beyin ölümü 26 Aralık 2018’de gerçekleşen Catarina Sequeira, bebeğin hayatta kalması için 56 gün boyunca solunum cihazına bağlı tutuluyordu.

catarina-sequeira.jpg

Doktorların, bebeğin 32 haftalık süreyi doldurmasını beklediği ancak Catarina Sequeira’nın durumunun aniden kötüleşmesi nedeniyle bebeğin önceki gün sezaryen ile alındığı duyuruldu. 1.7 kg ağırlığında dünyaya gelen bebeğe Salvador adı verilirken, diğer erken doğum yapan çocuklar kadar sağlıklı olduğu açıklandı.

Catarina Sequeira adlı kadın dün toprağa verilirken, hastanenin etik komitesi başkanı Filipe Almedia, bebeğin anne karnında canlı tutulmasıyla ilgili kararın aile ile görüşüldükten sonra alındığını belirtti.

Bu olay, Portekiz’de beyin ölümü gerçekleştikten sonra bir annenin doğum yaptığı ikinci vaka olarak kayıtlara geçerken, diğer vaka 2016’da gerçekleşmiş, beyin ölümü gerçekleşen kadın 4 ay sonra doğum gerçekleştirmişti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.