Hristiyan din adamları Harry Potter kitaplarını ‘dine aykırı’ diye yaktı

Hristiyan din adamları Harry Potter kitaplarını ‘dine aykırı’ diye yaktı

Polonya’da bir grup Hristiyan din adamı, Harry Potter kitaplarını, ‘dine aykırı’ olduğu gerekçesiyle yaktı. Bu olayın ortaya çıkmasının ardından rahiplere büyük tepki geldi.

Polonya’nın Gdansk şehrindeki rahipler, aralarında Harry Potter kitaplarının da yer aldığı bazı kitap ve eşyaları törenle yaktı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Polonya’da ‘Cennet Vakfı’ndan SMS’ adlı bir grup, aralarında farklı dinlerin sembollerinin yer aldığı kitapları ve bazı objeleri törenle yaktı.

Yakılan eşyaların arasında Harry Potter adlı kitap da yer aldı. Rahiplerin, Harry Potter kitaplarını yakma gerekçesi ise şaşırttı. Rahipler, kitabın büyücülüğe özendirdiğini savundu.

harry-potter.jpg

JK Rowling’in dünya genelinde 500 milyondan fazla satılan kitabı, yayıncılık tarihinin en popüler kurgu romanları arasında yer alıyor.

Bu ilginç olayı sosyal medyadan duyuran grup, İncil’in dediğini yaptıklarını belirttiler.

Yaşanan bu olaya ise sosyal medyadan büyük tepki geldi. Rahiplerin bu eylemi sonrası bir kullanıcı, ‘Hiç Harry Potter adında insanlara tecavüz eden, cinayet işleyen ya da hırsızlık yapan birini görmedim’ sözleriyle tepki gösterirken başka bir sosyal medya kullanıcısı, ‘Kitapların yakıldığı yerde sonunda insanlar da yakılacaktır’ yorumuyla Alman yazar Heine’nin sözlerine atıfta bulundu.

Polonya’da topluma büyük bir etkisi olan kilise, geçen ay 400’e yakın rahibin pedofili skandalının ortaya çıkmasıyla zor duruma düşmüştü.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.