Çavuşoğlu’ndan Suriye’ye flaş uyarı: Vururuz

Çavuşoğlu’ndan Suriye’ye flaş uyarı: Vururuz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çok önemli açıklamalar yaptı ve ‘Suriye bunu yaparsa vururuz’ açıklamasında bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

Türk Silahlı Kuvvetleri, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından yapılan tüm baskılara rağmen Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin’de adım adım ilerlemeye devam ediyor. Vatan evlatları Afrin’den terör örgütü mensuplarını tek tek temizliyor. Bu temizlik en çokta Amerika Birleşik Devleti ve Suriye’yi rahatsız ediyor.

Suriye’den en son yapılan açıklamada Türk savaş uçaklarının Suriye topraklarını işgal etmesi durumunda uçakları düşüreceklerini açıklanmıştı.

Bunun üzerine Mevlüt Çavuşoğlu sert bir açıklama yaptı ve yanıt verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ordusu Türkiye askerlerine saldırması durumunda onlara karşılık vereceklerini duyurdu.

PYD’den Suriye Ordusu’na flaş çağrı

Çavuşoğlu, Zeytin Dalı operasyonunda Suriye ordusunu hedef almayacaklarını ve ancak onlar saldırırsa hedef alınacaklarını kaydetti.

A Haber kanalına konuşan Çavuşoğlu, Erdoğan ve Trump’ın telefon görüşmesi ile ilgili ABD’nin bildirisi önceden hazırlanan bir bildiri olduğu anlaşıldığını, Erdoğan Trump’tan Minbec’teki askerlerini geri çekmesini istediğini belirtti.

Amerika yönetimi ise bildiride Trump’ın Erdoğan’ın Afrin operasyonu konusunda uyardığını ileri sürmüştü.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.