PYD’den Suriye Ordusu’na flaş çağrı

PYD’den Suriye Ordusu’na flaş çağrı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı harekat terör örgütü PYD/YPG’yi köşeye sıkıştırdı. PYD ise Suriye’ye flaş bir çağrıda bulundu ve yardım istedi. İşte haberin ayrıntıları;

TSK’nın Afrin’deki terör örgütü mensuplarını temizlemek, bölgeye huzur getirmek, Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden terörist grubu ortadan kaldırmak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla devam ediyor.

Afrin’de yüzlerce kayıp veren terör örgütü PYD ise Amerika Birleşik Devleti ve Rusya’nın ardından Suriye Ordusu’ndan yardım istedi.

Terör örgütü PYD'nin ilan ettiği Afrin Kantonu, Esed rejimini 'Afrin topraklarını korumaya çağıran' bir açıklama yayınladı.

İlan ettikleri kantonla yıllardır Afrin'i işgal altında tutan terör örgütü YPG'nin, "Suriye'nin toprak bütünlüğünü 6 yıldır koruyoruz" şeklinde komik bir ifade kullanması dikkat çekti. Suriye'de Afrin Kantonu, Esed ordusunu Afrin topraklarını korumaya çağıran bir açıklama yayımladı.

"SURİYE'NİN BİR PARÇASIYIZ, BİZİ KORUYUN"

Açıklamada "Suriye topraklarının bir parçasıyız. Suriye devletini, sınırını ve bu egemenliğe yönelik saldırılara karşı koymaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan açıklamada, terör örgütü YPG'nin son 6 yıldır Suriye'nin toprak bütünlüğünü istilacılara karşı savunduğu öne sürülürken, Suriye ordusunun dahil olması durumunda bunu yapmayı sürdürecekleri belirtiliyor.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.