Celal Eren Çelik Kılıçdaroğlu ve Ilıcak arasındaki ilişkiyi deşifre etti

Celal Eren Çelik Kılıçdaroğlu ve Ilıcak arasındaki ilişkiyi deşifre etti

Gazeteci yazar Celal Eren Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'den beraat eden Ilıcak, Altan Kardeşler ve halen FETÖ'den tutuklu olan Osman Kavala arasındaki ilişki ağını deşifre etti.

Geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz 2016'da yaşanan alçak darbe girişiminde 251 vatandaşımızın şehit edilmesinin müsebbibi FETÖ terör örgütünün medya yapılanmasına ilişkin davada mahkeme tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın beraatine, tutuklu sanıklar Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın ise adli kontrolle tahliyesine karar verilmişti.

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesi kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi. Tahliye kararına tepki gösterenler olduğu kadar, karardan memnuniyet duyanlar da vardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında tahliye kararıyla ilgili "Bazı gazeteci arkadaşlarımız tahliye oldular ama yetmiyor, hapiste düşünce suçlusu olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması büyük tepki çekerken Gazeteci Yazar Celal Eren Çelik'te Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'den beraat eden isimler hakkında neden bu açıklamayı yaptığını deşifre etti.

Çelik Youtube kanalında yayınladığı programında Kılıçdaroğlu, Ilıcak, Altan Kardeşler ve Osman Kavala arasındaki ilişkiyi açıkladı.

Çelik bu isimlerin arasındaki ilişki ağını şöyle açıklıyor:

'Sabetayistlerin Kapani koluna mensup olan Nazlı Ilıcak ve Nazlı Ilıcak'ın yakın arkadaşı yine Sabetayistlerin Kapani koluna mensup olan Can Paker. Ve Can Paker'in kurmuş olduğu vakıf TESEV. TESEV'in kurucu üyesi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Yine Soros'tan fonlanan bir başka isim Ahmet Altan.

Sanırım Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütün bu tepkileri göze alarak 'Arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuştu' demesini anlayabiliyoruz.' 

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu tahliyelerden sonra Osman kavala'nın da özgürlüğüne kavuşmasını bir an önce beyan etmesinin nedenini de açıklayan Çelik şunları söyledi:

'Lakabı Kızıl Soros olan ve Soros'un Türkiye'deki en önemli isimlerinden biri olan Osman Kavala, Can Paker'in kurmuş olduğu ve Soros'un fonladığı TESEV kurucularından bir tanesidir.

Osman Kavala aynı zamanda Can Paker tarafından kurulan ancak geçtiğimiz yıl tepkilerden ötürü Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandıran Açık toplum Vakfı'nın da yine Can Paker ile birlikte kurucusu, finansörü ve danışma kurulu üyeliğini yapmıştır.'

Videonun devamı için tıklayın

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum