Celal Eren Çelik, piyasalardaki REDDİT çılgınlığını kaleme aldı!

Celal Eren Çelik, piyasalardaki REDDİT çılgınlığını kaleme aldı!

Celal Eren Çelik, dünya piyasalarının konuştuğu sosyal medya platformu REDDİT’te örgütlenen küçük yatırımcılarının gerçek niyetini açıkladı.

Siyasetcafe yazarımız Celal Eren Çelik, bugünkü köşe yazısında piyasalardaki yeni bir çılgınlığı kaleme aldı.

Dünya piyasaları son günlerde sosyal medya platformu REDDİT’te örgütlenen küçük yatırımcıları konuşuyor.

Küçük yatırımcılar REDDİT üzerinde bir araya gelerek Game Stop şirketinin hisselerini almaya başlayarak şirket hisselerinin tarihi bir zirve yapmasını sağladılar.

Küçük yatırımcıların bu “Örgütlü finansal operasyonu” karşısında küresel fonlar adeta çaresiz kalırken pek çoğu ise şimdiden milyar dolarlık zararları hanesine yazdı bile.

Ama Reddit üzerinden örgütlenen bu bireysel yatırımcılar ilk kez örgütlendikleri zaman ne kadar büyük bir güç olabileceklerini anladıkları anda çok daha önemli ve etkileri çok daha küresel olması muhtemel bir hamle yaptılar.

Çelik, küçük yatırımcıların hisse satışından sonra gümüş piyasasına da girdiğini belirterek bu yatırımcıların neden böyle bir stratejik hamle yaptığına da yazısında değindi.

 

Çelik yazısında bu stratejik hamleyi şöyle tanımladı:

 

'Bu küçük yatırımcıların asli derdi para değil. Dünya’yı sömüren ve Wall Street’te adeta her biri kendi başına ayrı bir devlet haline gelen küresel şirketlere bir “DERS” vermek istiyorlar.

İşte REDDİT üzerinden örgütlenen ve küresel dünya devleri yanında “Fakir ama gururlu” olarak nitelenebilecek bireysel yatırımcılar tam da bu nedenle yani o “DERS VERME” isteği ile yönlerini gümüşe çevirdiler.

Zira Dünya’nın en büyük fiziki gümüş stoğu Dünya ekonomisine yön veren en önemli şirketlerden birisi olan JP MORGAN’ın elinde…İşte bu nedenle bireysel yatırımcılar insanları hem gram bazında hem de fiziki olarak gümüş almaya yönlendirerek JP MORGAN’a büyük bir darbe vurmak istiyorlar.' dedi.

 

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.