Celal Eren Çelik'ten Babacan'a zor sorular! 'FETÖ terör örgütü müdür?'

Celal Eren Çelik'ten Babacan'a zor sorular! 'FETÖ terör örgütü müdür?'

Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik, sosyal medya hesabından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a sorular yöneltti.

Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik, sosyal medya hesabından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a sorular yöneltti.

 

İşte Çelik'in Babacan'a yönelttiği sorular;

 

Türk siyasi hayatında "Yeni bir soluk olma" iddiası ile yola çıkan ve kurdukları GELECEK ve DEVA PARTİLERİ ile Sn.Ali Babacan ve Sn.Ahmet Davutoğlu son günlerde gündemdesiniz...

Yıllarca içinde bulunup bakanlık ve hatta başbakanlığını yaptığınız AKP'yi bugün en sert eleştiren de yine sizler olmaktasınız..Ancak hali ile durum böyle olunca size de sorulacak çok soru oluyor...

Belki zorunluluktan, belki de yeni nesil medyanın gücünü fark ettiğinizden dolayı sosyal medyayı da çok etkin kullanıyorsunuz. Biz de size buradan yani sosyal medya mecrasından sorularımızı size soracağız...

Sn.Ali Babacan önce size bazı sorularımız olacak...

 

1- Açıklamalarınızda IMF'ye gerek olmadığını, Dünya'nın şu anda düşük hatta eksi faizle borçlandığını söyleyerek Türkiye'ye de bu şekilde finansman bulacağınızı ifade ediyorsunuz... Ancak Dünya'da düşük faizle yahut eksi faizle borçlanan ülkeler ekonomileri güçlü ve devlet tahvillerine talep olan ülkeler. ABD, Japonya gibi...Bizim ayarımızdaki Brezilya,Meksika gibi ülkeler hep pozitif faizlerle borçlanıyor... Türkiye bu ekonomik tablosu ve son SWAP anlaşmalarından dışlanması ile fiilen konvertibilitesini kaybetmiş mali yapısı ile nasıl olup da eksiyi geçin ucuza borçlanabilecek?

2- 2003 yılında Okan Müderrisoğlu'na verdiğiniz röportajda ABD'nin Irak işgaline verilecek destek karşılığında gelecek dolarların iç ve dış borç ödemelerinde kullanılacağını söylemiş ve ABD tarafında olmamız gerektiğini savunmuştunuz... Sn.Ali Babacan, ABD'nin Irak işgaline verilecek destek karşılığında gelecek dolarların iç ve dış borç ödemelerinde kullanılacağını söyleyip, AK milletvekillerinden Irak'ın ABD işgali için destek istediniz "İlk bomba düşünce 8.5 milyar dolar kasada" dediniz... ABD Ortadoğu'ya girdi,ülkeleri böldü,kan ve gözyaşı bıraktı...Sonuçlar Türkiye açısından da son derece sıkıntı verici boyuta ulaştı. Hala Ortadoğu'daki ABD varlığı konusunda ABD ile aynı tarafta olmamız gerektiği kanaatinde misiniz?

3- Tutuklu gazeteciler için "İlk yapacağımız gün artık herkes istediğini yazmakta serbest diyeceğiz,cezaevindeki gazetecileri de serbest bırakacağız" diyorsunuz... AKP'de bakanlık yaparken tutuklu gazeteciler için "Gazetecilik yapmıyorlar, illegal terör örgütüne üye oldukları için hapisteler" diyordunuz.Hangi Ali Babacan'a inanacağız.Murat Ağırel ve Barış'lar hangi Babacan'ın bakış açısına giriyor?

4- Sürekli "Küresel finans piyasalarından sıcak para bulabileceğiniz" vurgusu yapmaktasınız.Ama sizden "Üretime" dair bir şeyler duymadık. Borçlanma dışında üretime dair planınız var mı? Eğer üretime dair planınız var ise ve üretime bu kadar önem veriyorsanız ekonominin başında olduğunuz dönemde Cumhuriyet kazanımı olan tüm üretim  tesislerinin, TELEKOM, PETKİM gibi stratejik KİT'lerin değerinin çok altına satışına neden karşı çıkmadınız?

5- Sürekli gençlere vurgu yapıyorsunuz ama Gezi'deki gençlerden Gezi Davası'nda "Müşteki" olarak davacısınız. Siz "Biz müşteki değiliz" deseniz de davanın avukatlarından Turgut Kazan "Katılım dilekçeleri var" diyor...Şikayetinizi geri çekecek misiniz?

6- Gezi eylemleri için “Bu, bizim gelecekte görmek istediğimiz bir gençlik davranışı değil.” diyordunuz.Şimdi ise " “Samimi eleştirilere bile tahammül edememek çok yazık." diyorsunuz. Hangi açıklamanız samimi?

7- Fatih Altaylı'nın programında bizzat ifade ettiğiniz gibi çok sayıda "Basına ve kamuoyuna" kapalı toplantıya katılıyorsunuz.

Eğer sizin bahsettiğiniz gibi müdavimi olduğunuz BİLDERBERG toplantıları sıradan toplantılar, bunlar üzerinden kalem oynatanlar komplo teorisyeni ise bize bu toplantıların içeriğini detaylıca açıklayabilir misiniz?

8- "Siyasete girmeme vesile olan kişidir" dediğiniz, yeni partinizi kurarken her aşamada istişare ettiğinizi belirttiğiniz Sn.Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanlığı döneminde Kıbrıs'ta bir ANNAN PLANI REFERANDUMU yapılmıştı...

Türk askerinin kanları ile kazanılmış ve KKTC halkının bir soykırıma kurban gitmesinin engellendiği o topraklarda Rumlar lehine verilecek tavize hükümetiniz başta Sn.Erdoğan ve Gül olmak üzere "EVET" denilmesi için yoğun çalışma yapmışlardı...

Örneğin Yunanistan tarafından işgal edilen 18 adamızı yahut Ege'deki karasuları kıta sahanlığı yahut Doğu Akdeniz'deki stratejik milli çıkarlarımızı aynı Sn.Abdullah Gül ile istişare ederek,Annan Planı'na "EVET" dediğiniz gibi mi savunacaksınız?

 

'FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ MÜDÜR?

 

9- Diyorsunuz ki "Uzun zamandır partiden (AKP) ayrılmayı kafama koymuştum ama hep "ikna edildim" Bunun Sn.Erdoğan'ın "Kandırılmasından" ne farkı vardır? Sizi nasıl ikna etmişlerdir?

10- Cemaatler-tarikatlardan ülkemizin çektikleri ortadayken hala "Çok köklü bir gelenektir tarikatlar" deyip tarikatları mazur görmenizi nasıl anlamamız gerekmektedir? FETÖ bir terör örgütü müdür sizce eğer öyle ise neden açıkça KARAR TV'de söylemediniz?

11- FETÖ bir terör örgütü ise bir dönem övücü beyanlarınızı ve Türkçe Olimpiyatları'na katılımınızı nasıl açıklayacaksınız?"17/25 Miladı"bir siyasi milattır,evrensel hukuka siyasi milat konulabilir mi?

12- Evrensel hukuk ilkelerini bırakıp siyasi "Milatlar" konulabileceğini savunuyorsanız sizin savunduğunuz"Bağımsız hukuk"nerede kalır?

13- Cüneyt Özdemir'in programında,Özdemir'in "Niye o zamanlar karşı çıkıp halka anlatmadınız bu rahatsızlık duyduğunuz şeyleri" sorusuna "Herşeyi söyleyemiyorsunuz partinin almış olduğu karara uymak zorunda kalıyorsunuz.Bu bir gelenek" demiştiniz.

Bu sözlerinizden o dönem AKP zarar görmesin diye "gelenek" diyerek milletin zarar görmesine göz yumduğunuzu anlıyoruz.İleride DEVA PARTİSİ'nin çıkarlarını da Türk Milleti'nin çıkarlarından üstün tutmayacağınızın garantisi nedir?

Şimdilik sorularım bunlar ama emin olun bu sorular sabaha kadar sürer....Sn.Babacan isterlerse bu soruları buradan cevaplarlar,isterlerse DM'den bana ulaşırlar istedikleri zaman yayın yaparız yüzlerine de sorarız bu soruları...

Ha tabii bir diğer seçenek olarak bu soruları görmezden gelip cevap da vermeyebilir Sn.Babacan.

Tabii ki bu da kendi taktirleridir.Ama bunu tercih ederlerse kamuoyunun da bir "Takdiri" olacaktır bunu da unutmasınlar...

 

BABACAN YANIT VERMEDİ

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Siyasetcafe yazarımız Celal Eren Çelik'in kendisine yönelttiği sorular karşısında sessizliğini koruyor.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.