Çelişkili açıklamalar yapan Bülent Arınç neyi bekliyor?

Çelişkili açıklamalar yapan Bülent Arınç neyi bekliyor?

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç geçmiş dönemde sürekli ağlamaklı açıklamalarıyla gündeme geliyordu. Arınç artık partisi olan AK Parti aleyhine gelişen birçok olayda gülmeye başladı.

Bülent Arınç geçmiş dönemde Başbakan Yardımcısı ve TBMM Başkanı olduğu AK Parti’nin başarıları karşısında ağlamaklı bir şekilde anlatıyordu. Ancak bugün Bülent Arınç AK Parti’nin en ufak bir kaybı veya gerilemesi halinde gülerek açıklama yapmaya başladı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde dershanelerin kapatılma girişimi ile FETÖ dershanelerine sahip çıkmaya kalkışan Bülent Arınç artık tarafını da açıkça ortaya koymaya başlamıştı. Bu nedenle Erdoğan’la arası bozulan Arınç bundan sonra hep rüzgarın gidişatına göre hareket etmişti.

Bülent Arınç FETÖ operasyonlarından her daim rahatsız olmuş ve bu konuda AK Parti’yi eleştirmişti. Arınç FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi bir tane bile açıklama yapamamış ama iki gün sonra yaptığı açıklamayla da dikkatleri üzerine çekmişti.

“BANA AHMAK DİYEBİLİRSİNİZ”

Bülent Arınç, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak Twitter üzerinden, "Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz" demişti.

15 Temmuz darbe girişiminden iki gün sonra açıklama yapan Arınç şunları kaydetmişti; "Olayın ilk saatlerinden itibaren halkımızı uyaran Cumhurbaşkanımız bu olayı Fethullahçı terör örgütü tarafından yapıldığını söyledi. Başbakanımız da bunu çoğu kez tekrarladı. Onlarca insanımız öldü, onlarca kurumumuz bombalandı. Bunları gördükten sonra sayın Cumhurbaşkanımızın tespitlerine aynen katılıyorum. Bu silahlı darbe girişimini yapan ekibin Fethullahçı silahlı terör örgütü olduğuna karşı herhangi bir tereddüte mahal yok.”

bulentarinc-aglama.jpgBülent Arınç, eskiden AK Parti'nin bir çok başarısını ağlamaklı anlatırdı.

“BÜLENT ARINÇ BAŞBAKAN OLACAKTI”

Bülent Arınç ile ilgili en çarpıcı açıklamayı ise 15 Mart 2017’de dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yapmıştı. Gezi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında olduğu dönemde Bülent Arınç’ın vekalet ettiğini hatırlatan Gökçek, “Recep Tayyip Erdoğan Gezi olaylarında yurtdışından geldiği zaman düşürülmüş ve bitmiş olacaktı. Partinin içinde FETÖ’cü milletvekilleri hazırdı ve bir FETÖ’cünün lafıdır, Hüseyin Gülerce’nin bizzat kendisine söylenmiştir, ‘Bülent Arınç Başbakan olacaktı.’ O tarihte hazırlanmış ve bitmişti. AK Parti iktidarına yeni bir şekil vereceklerdi. Bu uluslararası bir operasyon, Recep Tayyip Erdoğan’ı uzaklaştırma operasyonu” ifadelerini kullanmıştı.

“AK PARTİ’YE ZARAR VERECEK HİÇ BİR HAREKETİN İÇİNDE OLMAM”

Arınç’ın bu açıklaması darbe gecesi yapmadığı için ve FETÖ’ye desteğinden dolayı kendisinin de sorgulanacağı korkusuyla yaptığı konuşulurken 2018’de yapılan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşık 3 ay öncesi Erdoğan tarafından davet edilerek uyarıda bulunuldu. Erdoğan tarafından ‘Kulağı çekildi’ yorumu yapılan bu görüşmede Bülent Arınç bir açıklama yapmıştı. 

Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığını destekleyip desteklemediğine ilişkin, “Bazı partililerin yaptıkları bize rencide etse, üzse de ben AK Parti’nin bu ülkeye çok büyük hizmetleri olduğuna inanıyorum ve bu partinin kurucularından birisiyim. Ben ne AK Parti’ye ne onun genel başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam” açıklamasında bulunmuştu.

ARINÇ RÜZGARA GÖRE HAREKET ETMESİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Ancak Bülent Arınç rüzgara göre hareket etmesini çok iyi bildiği için PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile MHP’yi bölerek adı İYİ olan bir partinin de desteği ile CHP’nin bazı büyükşehir adaylarının oy çokluğu sağlamasını “Bence bu olumlu gelişme” diyerek yorumladı.

CHP’nin HDP, İYİ Parti ve SP işbirliği ile seçim sonuçlarında aldığı sonucu değerlendiren Arınç, “Bir çabanın içerisinde görüyorum onları. Bu çabanın içerisinde de müspet sonuçlar alıyorlar. Demek ki bir ihtiyaç var” diye konuştu.

“BİR ÇABANIN İÇERİSİNDE GÖRÜYORUM ONLARI”

Çorum’da bulunan Hitit Üniversitesi’nde bir öğrenci kulübü tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Bülent Arınç, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi.

Arınç CHP’ye akıl da verdiği konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bugün 2019 yılındayız. Cumhuriyet Halk Partisi eski Cumhuriyet Halk Fırkası. Tek parti döneminin tek partisi 1950 seçimlerini kaybetti 2019 yılındayız, 69 yıldan beri tek başına iktidara gelemiyor. Bir çabanın içerisinde görüyorum onları. Bu çabanın içerisinde de müspet sonuçlar alıyorlar. Demek ki bir ihtiyaç var. Eski Cumhuriyet Halk Partisi algısının veya halktaki o zihinlerdeki CHP düşüncesinin revize edilmesi lazım. İşte bunlar bazen Ankara’daki, bazen İstanbul’daki adaylarıyla bir çabayı gösteriyor. Bence bu olumlu gelişme.”

BÜLENT ARINÇ NEYİ BEKLİYOR?

Bülent Arınç bu kadar kısa zamanda farklı söylemleri ülkede oluşabilecek yeni bir yapının ortaya çıkması halinde bu girişime destekleyeceği olarak yorumlandı. Arınç’ın halen net ve açık açıklamalar yerine temkinli açıklamaları ise FETÖ desteğinden dolayı sustuğuna bağlandı.

Bilindiği üzerine AK Parti harekatının başladığında Recep Tayyip Erdoğan’ın sağ kolu Abdullah Gül ve sol kolu ise Bülent Arınç olarak görülüyordu. Erdoğan ülkeyi getirdiği bir noktadan sonra batı ülkelerine karşı ülke içi siyasete müdahale etmelerine karşı çıkmış ve bu iki isimi de saf dışı bırakmıştı.

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.