CNN Türk'te İmamoğlu skandalı Mansur Yavaş'a fotomontaj yapmışlar

CNN Türk'te İmamoğlu skandalı Mansur Yavaş'a fotomontaj yapmışlar

CNN Türk ve FOX TV gündeme fotomontaj skandalıyla damgasını vurdu. Mansur Yavaş'ın mazbatasını aldığı anların fotoğrafı montajlayan kanallar 'İşte Ekrem İmamoğlu'nun mazbata aldığı anlar' diye görseli yeniden servis etti.

FOX TV ve CNN Türk gündeme fotomontaj skandalı ile oturdu. Ekrem İmamoğlu'nu montajlanmış bir fotoğrafla 'İmamoğlu görevi devraldı" diyerek verdiler. 

CNN Türk sunucusu o anlarda, "Ekrem İmamoğlu önce İl Seçim Kuruluna gitti orada bir izdiham vardı. Ekrem İmamoğlu göreve resmi olarak başladığını gösteren mazbatasını aldığı an ile ilgili bir fotoğrafı sizlerle paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

YAVAŞ'IN EŞİNİ UNUTTULAR

Montajlanan fotoğrafın orjinalinde Mansur Yavaş bulunuyordu. Yavaş'ın başı kesilip yerine Ekrem İmamoğlu eklenmişti. CNN Türk ve FOX'u ele veren ise photoshopla yapılan bu kurguda Mansur Yavaş'ın eşi oldu. Yavaş'ı kareden çıkarıp yerine İmamoğlu'nun monte ederken, Yavaş'ın eşi unutulmuştu. Söz konusu fotoğraf sosyal medyada dolaşıyordu. Kanalların da görüntüyü doğruluğunu kontrol etmeden oradan aldıkları anlaşıldı.

ekrem-imamoglu-siyastecafe.jpg

mansur-yavas-siyasetcafe-014.jpg

SPİKER ÖZÜR DİLEDİ

CNN Türk’ün yanlış fotoğrafı yayınlamasının ardından Ana Haber Spikeri Buket Güler sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Özür dileyen Güler, “Ana Haber’de Sayın İmamoğlu’nun mazbatasını aldığı fotoğrafı kullanmak istedik. Muhabirimizin ajans muhabirinden aldığı fotoğraf başka TV’ler gibi gerçek olduğu düşünülerek yayına verilmiştir. Bu hatadan dolayı özür dileriz” ifadelerini kullandı.

cnn-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.