Charles BRONSON 'Türk Olduğum için Allaha Şükürler Olsun'

Charles BRONSON 'Türk Olduğum için Allaha Şükürler Olsun'

Aslen Litvanya Tatar Türk'ü olan Bronson 'Türk Olduğum için Allah'a Şükürler Olsun' sözü ile meşhurdu.

Charles Bronson'un Asıl adı Charles Buchinsky'tir. 3 Kasım 1921'de doğdu, 30 Ağustos 2003'de öldü, Litvanya kökenli Tatar Türklerindendir. ABD vatandaşı aktör. Dünya Sinemalarında yüzlerce Filmi oynadı. Dünyaca Ünlü aktördür.

TÜRK OLDUĞUM İÇİN ŞÜKÜRLER OLSUN

Charles Bronson aslen Litvanya Tatar Türklerinden olduğunu hatırlatarak " Türk olduğum için Allah'a şükürler olsun" sözleri ile Türk olduğu için duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. 

 

Bronson, 1 Eylül 2003’de haftalarca tedavi gördüğü Cedars-Sinai Tıp Merkezi’nde, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bronson’un reklam ve halkla ilişkiler yetkilisi Lori Jonas, ünlü aktörün zatürreeden öldüğünü belirtti.

 

Bronson'un Hiroşima'ya atılan nükleeer bombadan önce yapılan büyük hava bombardımanında B-29 makinalı tüfekçiliği yaptığı bilinir.

 

CHARLER BRONSON KİMDİR?

Amerikalı sinema oyuncusu olan Branson aslen Tatar Türk’üdür.

3 Kasım 1921 tarihinde Amerika, Pensilvanya’da dünyaya geldi. Hem annesi hem de babası Litvanya Tatar Türk’lerindendir. Evlerinde Litvanya dili ve Rusça konuşulduğu için İngilizceyi gençlik yıllarında öğrenebilmiştir.

3 Evlilik yapan Branson, İlk evliliğini Harriet Tendler ile 1949 yılında yapmış (1949-1967), ikinci evliliğini, Jill Ireland ile (1968-1990), üçüncü evliliği ise Kim Weeks ile gerçekleştirmiştir. (1998-2003)

30 Ağustos 2003 yılında hayatını kaybeden Charles Bronson’un ; Zuelika Bronson, Katrina Holden Bronson, Tony Bronson ve Suzanne Bronson adında 4 çocuğu vardır.

 

Bronson, 1951-1999 yılları arasında 100’e yakın filmde oynamıştır.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum