CHP, HDP ve İYİ Partililer AK Parti standında halay çekti Peki, sonra ne mi oldu?

CHP, HDP ve İYİ Partililer AK Parti standında halay çekti Peki, sonra ne mi oldu?

Esenyurt’ta Ekrem İmamoğlu mitingi sonrası CHP ve HDP’liler AK Parti standına giderek müzik açmalarını ve oynamak istediklerini söyledi. İstek üzerine Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti. Peki sonra ne mi oldu?...

İstanbul Esenyurt’ta dün akşam saatlerinde ilçe meydanında HDP’nin de desteklediği CHP-İYİ Parti adayı Ekrem İmamoğlu’nun mitingi vardı. CHP adayı İmamoğlu miting yapıp gitti. CHP İlçe teşkilatının da bulunduğu meydanda parti standı ve etkinliği de böylece sona erdi.

RAKİP ADAY SEÇMENİNİN İSTEĞİNİ KIRMADILAR

Meydanda AK Parti standı da bulunuyordu. Stant üstelik led ekran görüntüsü ve müzik yayını da vardı. Miting sonrası bir kısım CHP ve HDP seçmeni AK Parti standına giderek müzik açmalarını rica etti. Parti görevlisi rakip adayın seçmeninin bu ricasını kırmadı. Hatta istek üzerine Kürtçe şarkılar bile çalındı.

AK PARTİ MÜZİĞİ İLE CHP HDP VE İYİ PARTİLİLER HALAY ÇEKTİ

Meydanda CHP adayının mitingi olması nedeniyle AK Parti ve MHP seçmeni yoktu. CHP, HDP ve İYİ Partililerin isteği üzerine çeşitli müziklerin içinde ayrıca Kürtçe AK Parti seçim müziği de vardı. Bu arada rakip adayın seçmeninin bu isteği nedeniyle led ekranda yer alan Binali Yıldırım reklamı bile durduruldu.  

Halay görüntüsünde elinde Türk bayrağı tutarak sallayan kişi AK Parti görevlisi. Halany çekenler CHP ve HDP seçmeni. Ülkücü işareti yapanlar ise İYİ Partili. Görüntü oldukça birleştirici ve kaynaştırıcı görünüyordu. Ta ki CHP ve HDP’lilerin misafir oldukları stantta hakaret edesiye kadar.

AK PARTİ’NİN STANDINDA ERDOĞAN’I YUHALADILAR

Halay esnasında CHP veya HDP seçmeni olduğu söylenen iki bayan CHP adayı İmamoğlu’nun pankartını açarak Erdoğan’ı yuhaladılar. Hem rakip adayın standında rica ile oyun oynayıp hem Cumhurbaşkanı hem de bu adayın genel başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan yuhalama sonrası müzik yayını kesildi.

Böylece AK Parti’nin misafir ettiği CHP ve HDP seçmeninin misafir olduğu stantta saygısızlığı nedeniyle bu birlik ve beraberlik görüntüsü çok sürmeyerek kısa zamanda sona erdi.

“CARELLİ CARELLİ BİR SAĞA BİR SOLA AK PARTİ”

Açılan müzikte ‘Carelli carelli bir sağa bir sola AK Parti’ sözleriyle halay çekip eğlenen K.Atatürk yazılı tişörtlü genç kızın, İmamoğlu bayraklı CHP’linin ve sözde Kürtlüğü temsil eden renklerindeki bezi sallayan HDP’linin halayla kendinden geçmesi ilginç görüntüye sebep oldu. AK Parti stant görevlisi ise Türk Bayrağını sallayarak misafir gruba eşlik etti. Halaya ayrıca İYİ Parti seçmeni olduğu anlaşılan ve ülkücü işareti yapan kişilerde destek verdi. Yine ardından İbrahim Tatlıses’in ‘Deliloy deliloy’ şarkısı eşliğinde ‘Her şey çok güzel olacak’ yazılı tişörtlü kadınlar ve Ekrem İmamoğlu yazan yelekli CHP görevlileri halay çekerek eğlenmeye devam etti. Halay CHP ve HDP seçmeninin AK Partinin kendi standında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yuhalaması sonrası sona erdi.

İşte AK Parti müziği ile halay çekip coşan CHP ve HDP seçmeni:

Karşı rakip adayı seçmeninin halay fotoğraflarından bazı kareler:

halay-2-siyasetcafe.jpg

halay-3siyasetcafe.jpg

halay-siyasetcafe.jpg

CHP ADAYI İMAMOĞLU MİTİNGDE NE DEDİ?

Bu olaylardan hemen önce Esenyurt meydanında miting yapan CHP adayı Ekrem İmamoğlu seçmenine ne dedi? İmamoğlu seçmeni kimseyi kırmayın diye uyarırken hemen ardından rakiplerine karşı hakaret etmeyi de ihmal etmedi.

İmamoğlu, ‘Bu şehrin 16 milyon insanı benim kardeşim kardeşim! Herkes benim kardeşim. Kime hizmet edeceğiz biliyor musunuz? Şuradaki bebeğe. Onların Ekrem Abi'si olmaya geliyorum!" dediği miting konuşmasında yine her yerde yaptığı gibi hakaret etmeyi de ihmal etmedi.

“ALLAH BU BİR AVUÇ İNSANA AKIL VERSİN”

İmamoğlu, herkes benim kardeşim dedikten sonra şöyle konuştu: “Kardeşim ben paylaşalım diyorum, iyileşelim diyorum, buluşalım diyorum, onlar Konstantinopol diyor İstanbul'a. Allah bu bir avuç insana akıl versin. Yav şaşırmışlar. Yani bunlara Allah akıl versin diyorum ya, vallahi versin.

“BU KARDEŞİNİZ HİÇ BİR GÜN KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEYECEK”

Valiye it dediğini unutturmaya çalışan CHP adayı ‘Allah şahit siz de şahit olun’ dediği konuşmasında, “Bu kardeşiniz hiçbir gün kötü söz söylemeyecek. Bu davranışı yapanlara hep birlikte sevgiyi, saygıyı öğreteceğiz. Aynı zamanda erdemli olmayı öğreteceğiz. Devletini sevmeyi, milletini sevmeyi, herkese eşit davranmayı öğreteceğiz” dedi.

 “SAKIN HA HAKARET YOK, KİMSEYE KÖTÜ LAF YOK, AHLAKLI SÖZLERLE KONUŞUN. BU MİLLETİN BİR AVUÇ İNSANA ESİR OLACAK AKLI YOKTUR”

Neredeyse her mitinginde her konuşmasında rakibi ve destekleyenlere ‘bir avuç insan’ ve ‘akıl versin’ diyerek akılsızlıkla suçlayıp hakaretleri dilinden düşürmeyen CHP adayı seçmenine ise akıl ve ahlak dersi vermeye çalıştı. İmamoğlu şöyle dedi:

“Cesur çocuklar konuşacak, cesur kadınlar konuşacak. Konuşun, sadece şunu yapın, sakın ha sakın hakaret yok, kimseye kötü laf yok, güzel sözlerle, ahlaklı sözlerle konuşun. Bu milletin bir avuç insana esir olacak aklı yoktur. Bu milletin hep vicdanıyla taşıdığı, aklıyla birleştirdiği bir ruhu vardır. Biliyorsunuz İstanbul'da Saadet Partisi'nin adayı var. Necdet Gökçınar. Bir oğlunu sırf bu süreçte borsadan işten çıkardılar. Bunların ne yazık ki vicdanları yok oldu. Ne yazık ki akılları da yok oldu.”

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.