CHP oy için şeyhlerden yardım istedi 

CHP oy için şeyhlerden yardım istedi 

Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz' dediği CHP seçimlerde oy artırmak için şeyhlerden yardım istedi. Şeyhler toplantısının neşeli geçtiği söylendi. 

Son dönemde CHP'yi desteği ile tanınan Akif Beki, “Muhafazakar mahalleye nasıl sokuluyor CHP?” başlıklı yazısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt meleleri ve şeyhleriyle yaptığı iftarda yaşananları yazdı.

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, kendisinin de katıldığı iftara ilişkin şu satırları kaleme aldı:

“Bu Ramazan'ın en ilginç iftarına, geçtiğimiz cumartesi Üsküdar’da katıldım. ‘Kılıçdaroğlu, Hakkı Savunanlar Platformu’nun ev sahipliğinde Kürt camiasının önde gelenleri, meleler ve şeyhlerle iftar yaptı’ şeklindeki haberlere konu olan iftar...

Akşam boyunca dikkatle etrafı süzdüm. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetiyle kaynaşa bilecekler miydi? Önyargı barometreleri neyi gösteriyordu, bir kırılma var mıydı? Buzlar eriyor muydu, eriyecek gibi miydi?”

 

chpseyhmele.jpgCHP şeyhlerle buluşmasında yalnızca bu kara fotoğraf paylaşıldı. CHP çektiği fotoğrafta şeyhleri ise gizlemek zorunda kaldı. 


CANAN KAFTANCIOĞLU'NA BÜYÜK İLGİ OLMUŞ 

Beki, geçmişte bir çok dini ve milli hakaret ve küfürlerine rastlanan CHP İl başkanı Canan Kaftancıoğlu şeyhler ve meler tarafından büyük ilgi gördüğünü iddia ettiği yazısına şu şekilde devam etti: 

"Ama asıl sürpriz, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun gördüğü alakaydı. Sürpriz diyorum, çünkü üzerinde özel çalışılmış, yoğun yıpratma kampanyalarına maruz kalmıştı. Ezan, cami ve din düşmanlığı dahil ‘CeHaPe zihniyeti’ diye şeytanlaştırılan ne varsa hepsini temsil edecek kadar ‘öcü’leştirilmişti. Hedef olduğu bütün bu yaftalamardan sonra muhafazakar mahallede sokağa dahi çıkamaması gerekmez miydi? Fakat nerede, hiç yabancılık çekmedi... İftarın yıldızı gibi dolaştı ortada. Yakın ve sıcak bir ilgiyle karşılandı. Her gören selfie çektirmek istedi. Hatta bir ara Bekaroğlu’na takılarak hava bile attı ‘ne dersen de, seviyorlar beni işte, uğraşma boşuna’ diye... Şakayla karışık söyledi ama oradakilere kendini anlatma ve kabul ettirme ihtiyacı hissetmediği kesin. ‘Karalama saldırılarıydı onlar, ben o değilim’ bile dedirtmediler."

İFTARDA SEZGİN TANRIKULU BİLE BULUNMUŞ

Geçen Ramazan'da bira içtiğini fotoğraflayarak bununla da övündüğünü belirten ve bir çok terörist cenazesine katılan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nunda iftara katıldığını anlatan Beki şu şekilde devam etti: 


"Başka bir masada Sezgin Tanrıkulu vardı. İlgiden başını kaldıramıyordu. Ayaküstü iki laf etmeye gittim, selfie talepleriyle kaç kez bölündü hatırlamıyorum. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun reytinglerini paylaşmama gerek bile kalmadan anlatabildim sanırım.”

"MAHALLENİN ÖZ EVLADI GİBİ KUCAKLANDI"

Akif Beki, yazısını şöyle sürdürdü: "İmamoğlu Saadet’in iftarındaydı, geç geldi ama geldi ve gayreti büyük bir memnuniyetle karşılandı. Popülaritesini tarife ihtiyaç olmasa gerek. Mahallenin öz evladı gibi kucaklandığını söylemeye de..."

ATATÜRK'ÜN PARTİSİ OY İÇİN ŞEYHLERDEN YARDIM İSTEDİ 

CHP geçmiş dönemde de sürekli şeyhler üzerinden bazı siyasi parti ile birlikte sivil toplum kuruluşlarını eleştirirken şimdi ise oylarını artırmak için açık ve aleni bir şekilde şeyhlerden medet umar haline gelmesi tepki gördü. Mustafa Kemal Atatük'ün tarikat ve şeyhler hakkında söylediği söz şu şekilde: 

“Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. 


Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.