CHP'de İmamoğlu depremi FETÖ soruşturması ortaya çıktı

CHP'de İmamoğlu depremi FETÖ soruşturması ortaya çıktı

CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında FETÖ soruşturması olduğu öğrenildi.

CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

İstanbul'a talip olan İmamoğlu'nun 2016'dan bu yana FETÖ şüphelisi olduğu ortaya çıktı.İmamoğlu hakkındaki soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütüldüğü öğrenildi.

İmamoğlu hakkındaki FETÖ soruşturmasının, örgütün "Belediyeler İmamı" olan firari Erkan Karaarslan'ın E Yöntem A.Ş. isimli şirketine yüklü ihaleler verdiği iddialarını da içeren Hasan Basri Akın'ın suç duyurusu üzerine başlatıldığı öğrenildi.

Ahmet Hakan'dan bomba iddia Mehmet Özhaseki ve Binali Yıldırım...

Dava ile ilgili ulaşılan bir belgede, 'Ekrem İmamoğlu hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olma suçundan savcılığımızın 2016/140360 sırasına kayıtlı olarak soruşturma yürütüldüğü kayıtlarımız tetkikinden anlaşılmıştır.' ifadeleri yer aldı.

İmamoğlu hakkında söz konusu yazıda bahsi geçen soruşturma dosyasının halen açık olduğu, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda devam ettiği kaydedildi.

1.5 MİLYONLUK DESTEK!

Şikâyetçi Hasan Basri Akın tarafından savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevine geldiği 2014 yılından itibaren FETÖ'cü Erkan Karaarslan'a Beylikdüzü Belediyesi'nden danışmanlık ve eğitim hizmeti alım işi adı altında sürekli iş verdiğini ve bu durumun Karaarslan'ın FETÖ bağlantısının basında yer aldığı Eylül 2016'ya kadar sürdüğü ifade edildi. 

Mehmet Ali Erbil uyandı İşte Erbil'in uyandıktan sonra ilk isteği

Ulaşılan iki belgenin birinde Beylikdüzü Belediyesi'nin E-Yöntem firmasına 26 Mayıs 2016'da 1 milyon 809 bin liralık, diğer belgede ise 9 Mayıs 2016'da ise 346 bin 666 liralık Eğitim ile Yazılım Destek ihaleleri verdiği görülüyor.

BELEDİYE İMAMI İLE AYNI KAREDE 

Ekrem İmamoğlu ile Erkan Karaarslan'ın samimiyeti sosyal medya hesaplarına da yansıdı. Karaarslan 29 Ağustos 2014'te İmamoğlu ile fotoğrafını paylaşıp, "Sayın Ekrem İmamoğlu ile cuma akşamı bütçe, performans, iç kontrol konulu toplantıları Beylikdüzü'nde sürdürüyoruz" mesajı yazdı.

Karaaslan 7 Haziran 2014'te ise "Başkanım köprüyü geçtik yoldayız" mesajı attı. 

SİYASETCAFE.COM

Mansur Yavaş’tan flaş seçim itirafı: Hata yaptık

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.