CHP’den Cumhurbaşkanı'na “Mankafa” yanıtı

CHP’den Cumhurbaşkanı'na “Mankafa” yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "mankafa" sözüne karşılık verdi.

CHP’li Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "mankafa" sözüne, "Sokakta çocukların kavgada birbirine kullandığı terimleri siyaset terminolojisine katmaya başladı. 'Mankafa' diyor, nereden çıktı bu, çünkü kafa Man'da. Bazen bazı kelimeler bazı şeylerin içine gizlenir ve o 'mankafa'nın içindeki 'man' akla kleptomanın içinde 'man'ı getiriyor, nedir kleptoman; hırsızlık hastalığıdır" karşılığını verdi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt vererek, sert eleştirilerde bulundu. Özel, şunları söyledi:

"Adalet ve Kalkınma Partisinin Sayın Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü yaptığı konuşmasında artık siyaseten üslubu sertleştirmenin falan ötesinde hakaretin de ötesinde iyice sokakta çocukların kavgada birbirine kullandığı terimleri siyaset terminolojisine katmaya başladı ve Genel Başkanımıza 'mankafa' diye bir tanımlama yaptı. Ama nereden çıktı şimdi bu kadar tartışma varken...

-"KLEPTOMAN HIRSIZLIK HASTALIĞIDIR"-

'Mankafa' diyor, nereden çıktı bu, çünkü kafa hala Man'da ve bilinçaltında sürekli 'ne var acaba Man Adasında bunların elinde'. Ve kafa Man'da olunca böyle bir yaklaşım. Bazen bazı kelimeler bazı şeylerin içine gizlenir ve o 'mankafa'nın içindeki 'man' akla kleptomanın içinde 'man'ı getiriyor, nedir kleptoman; hırsızlık hastalığıdır. Vatandaşın vergilerini ödemeyip bir ölçüde vatandaşın cebine gireceği parayı kendi cebinde tutmak isteyen yetimin hakkını çalmaya alışmışların sığındığı bir adadır Man Adası.

-"ŞEYTANİ BİR BENZETME"-

Rıdvan Dilmen'in "parkasız Deniz Gezmiş" sözünü de değerlendiren Özel, "Rıdvan'ın bu yorumu gerçekten vicdanı bir benzetme değil şeytani bir benzetme olmuş. Bu şeytani benzetme kabul edilebilir bir şey değil. Bu ifade olsa olsa Deniz Gezmiş'in mezarda kemiklerini sızım sızım sızlatır" dedi.

-"FETULLAH GÜLEN İLE GÖRÜŞTÜN MÜ?"-

AK Partinin Man Adası belgelerini konuşmak istemediğini savunan Özel, şunları kaydetti:

"Man Adası belgelerini konuşmak istemiyorlar ve kapı duvar. Biz istiyoruz konuşulsun. Bir kişi konuşuyor Süleyman Soylu. Çok ağır hakaretler ediyor. Süleyman Efendi sen Amerika'ya gittin mi, Fetullah Gülen ile görüştün mü? Süleyman kafaya şimdi şunu söylemek gerekir, önümüzdeki hafta gensoru geldiğinde hala daha o sorulara cevap vermediysen o sorularla ilgili net olarak tarihleri de sana bir kez daha sana soracağız ve nerede olduğunu ispatlamanı isteyeceğiz, o tarihi sen biliyorsun, ben de biliyorum. 'Gitmedim' diyemedi. Cumartesi günü Süleyman Soylu'ya bir isim verdik, Vedat Demir. Birlikte Fetullah Gülen'in yanına gittin, Demokrat Parti'deyken Genel İdare Kuruluna aldın. Cevap vermiyorsa istifa edecek.”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum