CHP-İYİ Parti ile ittifak yapacak mı? Kılıçdaroğlu açıkladı

CHP-İYİ Parti ile ittifak yapacak mı? Kılıçdaroğlu açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi ile yeni kurulan İYİ Parti 2019 seçimlerinde ittifak yapacak mı? İşte bu sorunun cevabını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu verdi..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün NTV’de canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu ve İYİ Parti ile ittifak tartışmalarına son noktayı koydu.

CHP’li vekilden Bahçeli’ye hakaret

Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, seçim ittifakı tartışmalarına da değindi.

CHP’den Yunan Bakana flaş yanıt

Kılıçdaroğlu, "Düzenlemeyi görmeden yorum yapmak doğru değil. Önümüzdeki süreç zaten ittifak süreci olacak. Demokrasiden yana olanlar, otoriteden yana olanlar bir ittifak oluşturacaktır. Yani vatandaşlar böyle bir ayrım içinde kalacaklardır. Burada şu nokta önemli, kim açık ve net demokrasiden yana, kim açık ve net otoriter rejimden yana tavır koyacak? Ben hiçbir ülkücünün otoriter yönetimden yana olduğunu düşünmüyorum. Demokrasi milliyetçilerin olmazsa olmazıdır" diye konuştu.

Man Adası belgeleri Soylu'da

’İyi Parti ya da HDP ile ittifak yapılıp yapılamayacağına’ ilişkin soru üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bugün için herhangi bir ittifak oluşturmak söz konusu değil. Demokrasiden yana kim tavır alıyorsa biz onlara ’evet’ deriz. Kim demokrasiyi savunuyorsa, yargı bağımsızlığından yanaysa elbette, nasıl reddedebiliriz?” dedi.

İYİ Parti üzerinden dolandırıcılık

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.