CHP'den flaş açıklama Demirtaş'ın desteğini bekliyoruz 

CHP'den flaş açıklama Demirtaş'ın desteğini bekliyoruz 

31 Martta İYİ Parti ile birlikte CHP'ye tam destek veren HDP'de bu sefer çatlak çıkması bekleniyor. Bu nedenle CHP işi sıkı tutup PKK suçundan cezaevinde olan Demirtaş'a destek çağrısı yaptı. 

23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimlerinde Kürt, HDP ve PKK sempatizanı seçmenin oylarını yeniden almak isteyen CHP’li yetkililer adeta mekik dokuyor.

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu dün, “Her şey çok güzel olacak” ve “İmamoğlu varsa umut var” sloganları ile duyurduğu seçim kampanyasını başlattı. Demokrasi, adalet ve eşitlik kavramlarına dikkat çeken İmamoğlu, “O sandıktan oy pusulası çıkmayacak, o sandıktan hesap pusulası çıkacak” dedi. 

ŞİMDİ DE 'İSTANBUL İTTİFAKI' İŞBİRLİĞİ 

31 Martta İYİ Parti ile birlikte HDP'nin CHP adaylarına desteklemeyi 'demokrasi ittifakı olarak belirleyen işbirlikçi partiler şimdi ise yeni bir ittifak adı altında toplanmak istiyor. Yol haritasının “İstanbul İttifakı” adı altında herkesi kucaklayacak şekilde olduğunu söyleyen CHP'li İmamoğlu, “Kapı kapı semt semt dolaşıp yapılan haksızlıkları hukuksuzlukları anlatacağız” dedi. 

Çok sayıda CHP’li milletvekilinin de hazır olduğu seçim kampanyası toplantısında 31 Mart yerel seçimleri sonuçları üzerinde belirleyici rolü olan Kürt seçmenle birlikte HDP ve PKK sempatizanlarının oy tercihi ile ilgili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin K24’e değerlendirmelerde bulundu. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kürt seçmen birinin kolundan tutup bir yere götürülecek seçmen değil. Politik bilinci yüksek bir seçmen. Neyin ne olduğunu bilen bir seçmen. Kendisi haksızlıkların, hukuksuzlukların dönem dönem muhattabı olmuş. Bu dönem de kendi siyasi tercihini yönlendirdiği kişilerin başına gelenleri de gören bir seçmen” şeklinde konuştu.

"ONLARA KARDEŞİM DİYEN VE OLUMLU MESAJ VEREN BİRİSİ VAR"

Kürt seçmen adı altında HDP ve PKK sempatizanlarının kendi adayları Ekrem İmamoğlu’na destek olacağına inanan Özel, “Kardeşim bugüne kadar ittiğiniz kaktığınız küfrettiğiniz, çukur çöp dediğiniz illet zillet dediğiniz adamlar bugün gelip niye siz oy versinler? Kendisine kardeşlerim diyenler, kucak açan ve onlara olumlu mesajlar veren birisi var. Her şey çok güzel olacak söylerler diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

TEKİN: DEMİRTAŞ'TAN DESTEK BEKLİYORUZ 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise; barış, kardeşlik, özgürlük söylemlerini kendileri için vazgeçilmez olarak gördüklerini ve sorunların çözümünün demokratik bir yöntem ile mümkün olduğunu söyledi. 

Edirne Cezaevi’nde PKK terör örgütü suçu iddialarıyla tutuklu olan HDP’nin eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın rolüne de değinen CHP'li Tekin, “Büyük bir olasılıkla Sayın Demirtaş 23 Haziran seçimlerine dönük bir mesajı olacaktır. Ben bu mesajın bir önceki yerel seçimlerde verdiği mesaja benzer olacağını düşünüyorum.” dedi. 

"KESİNLİKLE DEMİRTAŞ'TAN DESTEK BEKLİYORUZ"

Tekin, “Demirtaş’tan destek bekliyor musunuz?’ sorusuna da “Kesinlikle bekliyoruz” cevabını verdi. HDP'li, PKK sempatizanı ve bunların dışında Kürt kökenli seçmenin belirleyici olduğuna değinen Tekin, "Kürtlerin barış ve özgürlük konusundaki hassasiyetini bildiğim için barışı, kardeşliği kim taahhüt ediyorsa Kürtler ona oy verecektir ki bunun adresi de Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” dedi. 

Bütün Kürt sivil toplum kurum ve kuruluşları ve temsilcileri ile de temasa geçileceğini belirten Tekin, Selahattin Demirtaş’tan da kendi adayları için 31 Mart yerel seçim öncesinde olduğu gibi bir destek açıklaması beklediklerini söyledi.

CHP ANINDA BİR MİLLETVEKİLİNİ DEMİRTAŞ'A GÖNDERDİ 

Bu açıklamaların yapıldığı dakikalarda ise CHP bir milletvekili HDP'li Demirtaş'ı ziyaret etti. Edirne Cezaevi'nde PKK terör örgütü suçundan tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "Demirtaş'ın siyasetle bağı sıcak. Siyasi partisi aracılığıyla görüşlerini iletiyor ve iletmeye de devam edecek." dedi. 

DAHA ÖNCEDE ZİYARET ETMEYİ ÇOK İSTEMİŞ 

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ve HDP Hakkari eski Milletvekili Abdullah Zeydan’ı cezaevinde ziyaret etti.

Bir yıldan fazla süredir izin verilmemesi nedeniyle HDP'li Demirtaş’ı ziyaret edemediğini belirten CHP'li Tanrıkulu, şu bilgileri verdi:

"Geleceğe dair umutları da gayet iyiydi. Gündemi yakından takip ediyor. Cezaevi koşulları içerisinde mümkün olan en iyi moralle mücadelesini sürdürüyor” dedi.

"BİR DOSTU OLARAK SİYASETEN BENİMLE PAYLAŞTIĞI..."

CHP’li Tanrıkulu, Demirtaş’ın Türkiye siyasetini yakından takip ettiğini belirterek, “Bir dostu olarak siyaseten benimle paylaştıklarını söylemek bana düşmez. Demirtaş’ın siyasetle bağı sıcak. Siyasi partisi aracılığıyla görüşlerini iletiyor ve iletmeye de devam edecek. Türkiye’deki bütün siyasi olayları yakından izliyor” diye konuştu.

"DEMİRTAŞ'I GÖRDÜĞÜMDE DUYGULANDIM"

“Geleceğe dair kimse endişe etmesin” diyen Tanrıkulu, sözlerini şöyle tamamladı: “Demirtaş’ı gördüğümde ve görüşten çıktığımda duygulandım. Sonuçta iki buçuk yıldır cezaevinde ve hukuk devre dışı bırakılarak bu yapıldı. Adil ve dürüst olmayan bir sürecin işlediği yargı kararıyla içeride tutuluyor. Yargılamasının tümü hukuka, mevcut yasalara aykırı süreçlerle devam etti. Siyasal cezalandırma amaçlı yargı süreci işledi. Demirtaş’ın yeri hiçbir biçimde cezaevi olmamalıdır.”

Siysetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.