Diyarbakır'da Ahmet Davutoğlu ayaklanması!  

Diyarbakır'da Ahmet Davutoğlu ayaklanması!  

Gönül Mimarları İnisiyatifi adlı oluşum, Diyarbakır'da iftar düzenleyecek olan Ahmet Davutoğlu için ayaklandı.

Gönül Mimarları İnisiyatifi adlı oluşum, yeni parti kuracağı ve bunun Diyarbakır'dan başlatacağı iddiasındaki eski Başbakanlardan ve Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi. 

Grup, Davutoğlu'nun 27 Mayıs günü Diyarbakır'daki iftar yemeğinde vereceği mesajlar ile, “Size buradan ekmek çıkmaz” açıklaması yapıldı. 

"ORTADA AVUÇLARINI OVUŞTURAN HAİNLER DURURKEN.." 

“Hak nâmına, attığı her adımda, liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız” sözleriyle başlayan açıklama, Erdoğan'ı öven şu sözlerle devam etti: “Şu ana kadar, yaptığı büyük hizmetler, örneği görülmemiş icraatlar ve omuzladığı ağır yük sebebi ile Başkanımız Erdoğan'a müteşekkiriz, duâcıyız minnettarız! Gün: Hayatını ümmetin kurtuluşuna adayan, vefakâr ve fedakâr liderimize destek olma, yanında olma, duâcısı olma günüdür. Bizce, bu ince ruhlu insanı incitmek ancak insafsızlıkla ifade edilebilir! Dikkatleri çekmek istediğimiz husus şudur:

Ortada, ülkemizi bölmek isteyen, bu yolda her türlü fenalığı mübah gören ve avuçlarını ovuşturan hainler dururken; bunlara karşı ‘bir' olup birlikte mücadele etme yerine, rotasını şaşıran, başka beklentilerin peşine düşüp, hevâsının esiri olan bir takım zevâtın, düştüğü körlük kuyusundan çıkamamalarıdır”

ahmet-davut-siyasetcafe.jpg

"BÖLÜNME DAĞILMA VE PARÇALANMA YOLUNDA GAYRET SARFEDENLER"

Açıklamada Ahmet Davutoğlu'nun iftar bahanesiyle Diyarbakır'a gelerek ayrımcı mesajlar vermesi ihtimaline ise sert sözlerle eleştirildi. “Şimdi görüyoruz ki, hâlâ dış mihrakların arzu ettikleri doğrultuda, bölünme, dağılma ve parçalanma yolunda gayret sarfedenler var” denildiği açıklama şu şekilde: “Bölgedeki mütedeyyin Kürtlerin desteğini alabileceklerini düşünerek bu işe bölgenin kalbi konumundaki Diyarbakır'dan start verecekleri havasını estirmişlerdir. Bu kadim şehrin / Diyarbakır'ın kapıları ve hatta gönüllerimizin kapıları dışarıdan gelen tüm misafirlerimize ardına kadar açıktır. 

"AMACI BÖLÜCÜLÜK OLALAR BU ŞEHİRDEN ELİ BOŞ DÖNER"

Ancak bizler, bu kadim şehrin gerçek sakinleri, bölünmez bütünlüğümüzün bu şehirdeki teminatı olan Diyarbakırlılar, buradan Türkiye'nin mührü olan Diyarbakır'dan haykırıyoruz! Ve diyoruz ki: Hiç kimse, fitnenin fitilini, bu şehirden ateşleyebileceğini aklından bile geçirmesin. Amacı bölücülük olanlar bu şehirden eli boş dönerler! Memleket sevgisinden nasibini almamışlar bu şehre gelmesinler! Bayrak sevgisinden nasibini almamışlar bu şehre gelmesinler! Dirliğimizi bozmak, dış güçlerin ekmeğine yağ sürmek isteyenler bu şehre gelmesinler! Kutlu davamızı sırtından hançerlemek isteyenler bu şehre gelmesinler! Bu düşünceleri taşıyıp bu şehre gelenler, kendilerine taraftar ve destekçi bulamazlar! Size burada ekmek çıkmaz.”

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.