CHP'li Ankara Büyükşehir'de torpil skandalı

CHP'li Ankara Büyükşehir'de torpil skandalı

CHP'li Ankara Büyükşehir'de torpil skandalı, sözlüde hepsi liyakatsız bulundu

Sözlü sınavlar her dönemde olduğu gibi bu dönemde torpilli alıma hizmet etmeye devam ediyor. Kurulan sözlü sistemi, dün Ak Partili belediye de torpilli personel alımına hizmet ediyordu, bugün ise CHP'li belediyelerde... Yeni gelen belediye başkanlarının, kariyer ve liyakat gibi cümlelerinin hiçbir değerinin de olmadığı, sözlü sınavlarla görülmüş oldu.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesinde, görevde yükselme ve ünvan değişikliği sözlü sınav sonuçları açıklandı. Torpilini bulan adaylar yüksek puanla atanırken, torpilini bulamayanlar ise düşük puan verilerek elendi. Mansur Yavaş'ın kariyer ve liyakat cümlelerinin bir değeri olmadığı ortaya çıktı.

Ak Parti, 2016 yılındaki FETÖ darbesi sonrasında, sadece yazılı sınav puanının esas alındığı görevde yükselme ve unvan değişikliği uygulamasına, sözlü sınavı da eklemişti. Sözlü sınavla birlikte kayırmacılık had sayfaya vardı. Bir kaç kamu kurumu hariç neredeyse tüm kamuda, binlerce aday, yazılı sınav puanları yüksek olmasına rağmen, sözlü sınavlarda verilen düşük puanlarla elendi.

Bunun son örneği CHP'nin kazandığı, Mansur Yavaş'ın başkan olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesinde yaşandı. Sınavı eski başkan Mustafa Tuna açmasına rağmen, sözlü sınavlar Mansur Yavaş'a kaldı.

Dün açıklanan sonuçlar, ASKİ'deki torpilli sonuçları bile geride bıraktı. ASKİ'de sonuçlar liste şeklinde açıklanmasına rağmen, Ankara Büyükşehir Belediyesi, sonuçları sadece TC Kimlik numarası girilerek adaylara gösterdi. Bu uygulamayla, yapılan torpilin fark edilmeyeceği düşünüldü.

Ancak memurlar.net'in ulaştığı sınav sonuçlarına göre 90 puan adaylar sözlüde 40 gibi düşük notlar verilerek elenmiş, 55 yazılı sınav notu alan adaylar ise 95 puan verilerek kazandırılmıştır.

Yaşanan bu durum,
- belediye başkanının isminin Melih Gökçek veya Mansur Yavaş olmasının hiç fark etmediğini,
- torpilini bulanın atandığını,
- kariyer ve liyakat gibi kelimelerin sadece retorik olarak kullanıldığını,
göstermektedir.

Torpilli alımların bitirilmesi, adil bir personel alım sisteminin olması için, mevzuat değişikliği yapılarak sözlü sınav düzenlemelerinin kaldırılması gerekmektedir. Bu konuda mevzuat değişikliği yapmak yetkisi Ankara veya İstanbul Belediyelerinde değil hükümeti elinde bulunduran Ak Parti'dedir. Bir an önce, hak yemenin en önemli basamağını teşkil eden bu sistem değiştirilmelidir. Bunun için, Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevde yükselme yönetmeliğinde değişikliğe gidilmesi yeterlidir.

 

 

İŞTE TORPİLLİ SONUÇLARDAN ÖRNEKLER:

 

 

 

sonuc2.jpg

 

sonuc1.jpg

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.