CHP'li Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun kimdir? Tuba Torun Kaç yaşında?

CHP'li Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun kimdir? Tuba Torun Kaç yaşında?

CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu ile geçtiğimiz günlerde evlenen Tuba Torun hakkında ortaya çıkan skandal sözlerden sonra, Tuba Torun sosyal medyada gündem oldu. Tuba Torun kimdir, nerelidir ve kaç yaşında? İşte bütün detaylar...

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşi ile yaptığı telefon görüşmesi ifşa olmasından sonra, Erdoğdu ve eşi Tuba Torun sosyal medyada gündeme oturdu. ortaya çıkan telefon konuşmasında, bu ay evlendiği Tuba Torun hakkında skandal ifadeler kullanan Aykut Erdoğdu kimdir?, Tuba Torun kimdir sorguları yapılmaya başlandı. 

AYKUT ERDOĞDU KİMDİR?

Aykut Erdoğdu 1972 yılında Kars, Sarıkamış'ta doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını Carnegie Mellon Üniversitesi'nde "Kamu Politikaları ve Yönetimi" üzerine yaptı.

2005 yılında ABD İç Denetçiler Enstitüsü’nden Uluslararası geçerliliği olan Sertifikalı İç Denetçi unvanı aldı. Ayrıca Hazine müsteşarlığındaki görevi sırasında Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonlarıyla finanse edilen çeşitli projelerin baş denetçisi olarak görev yaptı.

Öte yandan Hazine müsteşarlığındaki görevi sırasında Uluslararası Para Fonu (IMF), Dünya Bankası ve Avrupa Birliği fonlarıyla finanse edilen çeşitli projelerin başdenetçisi olarak görev yapan Erdoğdu, ilk kez 2011 yılındaki Türkiye genel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir.

Milletvekilliği döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliği ve Komisyon’da partisinin Grup sözcülüğü görevlerini yürüttü.

Aykut Erdoğdu Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

 

AYKUT ERDOĞDU'NUN EŞİ TUBA TORUN KİMDİR?

Tuba Torun 1987 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi.

Tuba Torun, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Tuba Torun İstanbul Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Özellikle kadın ve çocuk hakları olmak üzere insan hakları üzerine çalışmalar yapmakta olan Tuba Torun, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı ve Sosyal Haklar Derneği Çocuk Hak İhlalleri Koordinatörüdür.

TUBA TORUN NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Tuba Torun Kahramanmaraşlıdır. 35 yaşındaki ünlü avukat, Sosyal Haklar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çocuk hakları koordinatörüdür ve Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu üyesidir.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.