CHP'li belediye ile DİSK birbirine girdi İşçilere saldırdılar  

CHP'li belediye ile DİSK birbirine girdi İşçilere saldırdılar  

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde, görev yeri değişikliklerine karşı bildiri dağıtan sendika temsilcileri darp edildi. Belediye olayı inkar etse bile kamera görüntüleri ortaya çıktı. 

DİSK Genel İş’e bağlı belediye temsilcileri CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde, görev yeri değişikliklerine tepki gösteren bir bildiri dağıttı. İşçi temsilcileri, yasaya aykırı olarak görev yeri değişikleri yapıldığı yönündeki bildirilerini dağıttıkları sırada, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin korumaları tarafından darp edildi. 

DİSK Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1.Nolu Şube’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, bildiri dağıtan işçilere hakaret ettiği, korumaların ise darp ettiğini açıkladı. 

DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan konuyla ilgili Odatv’ye yaptığı açıklamada, bu olayın kabul edilemeyeceğini ifade ederek, işçilerin hastaneye darp raporu almak için gittiklerini söyledi. 

Remzi Çalışkan, “Orada sendikal faaliyet yürütürken böyle bir saldırıya uğramaları kabul edilemez. Biz olayı takip ediyoruz” dedi. 

İşte Ataşehir belediyesinde DİSK görevlilerine saldırma anının bir bölümü: 

İLGEZDİ DANIŞMANI: YOK ÖYLE BİR ŞEY 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınırken başkan adına açıklama yapan basın danışmanı Ali Ekber Aydın ise iddiaları yalanladı. Ali Ekber Aydın, "Sendikadan, burası ile alakası olmayan bir grubun, personel ile burada aralarında bir tartışma çıkıyor. Öyle iddia edildiği gibi silah çekilme gibi bir durum yok. 'Başkan ve korumaları müdahale etti' gibi bir durum yok. Kimse darp edilmedi. Yok öyle bir şey. Başkan arbede sırasında kendi odasında" şeklinde konuştu.

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.